Müjde Ar'dan Sedef Kabaş tepkisi: Korku iklimi seçime kadar sürecek

Müjde Ar'dan Sedef Kabaş tepkisi: Korku iklimi seçime kadar sürecek
Sanatçı Müjde Ar, gazeteci Sedef Kabaş'ın 'Cumhurbaşkanına hakaret' suçundan tutuklanmasına tepki göstererek, 'Bu şiddet ve korku iklimi kanımca seçime kadar devam edecek' dedi.

Flash TV'de yayınlanan Hafta Sonu Gündem programına bağlanan sanatçı Müjde Ar, Sedef Kabaş'ın gece yarısı gözaltına alınmasına sert tepki gösterdi. Kabaş'ın tutuklanmasını eleştiren Müjde Ar, "Maalesef çok üzücü. Yaratılan korku ikliminin önü daha ne kadar açılacak" sözleriyle isyan etti.

'KORKU İKLİMİ KANIMCA SEÇİME KADAR DEVAM EDECEK'

"Bu şiddet ve korku iklimi kanımca seçime kadar devam edecek" diyen Ar, "Bu çaresizliğin gürültüsü içinde Sezen Aksu, Sedef Kabaş, bütün kadınlar yer aldırılmaya çalışılıyor" diye konuştu.

SEZEN AKSU'YA DESTEK VERMİŞTİ

Sanatçı Müjde Ar, daha önce de Sezen Aksu'nun hedef gösterildiği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da "yeri gelirse dillerini koparırız" dediği "Binmişiz bir alâmate. Gidiyoruz kıyamete. Selam söyleyin o cahil Havva ile Adem’e..." şarkı sözlerine ilişkin olarak, "Toplu iğne başı kadar tartışmayacak bir konuyu dil koparmaya kadar götürmek doğrusu hepimizin vicdanını kanattı. Bundan sonra sıra sanatçıların dilinin kopartılmasına mı geliyor" diyerek tepki göstermişti. Müjde Ar, sanatçılara yapılan baskıdan korkmadığını da ifade etmişti.

NE OLMUŞTU?

Sedef Kabaş Tele 1'de katıldığı canlı yayında, "'Taçlanan baş akıllanır' diye bir söz vardır ama görüyoruz ki gerçek değil. Ya da tam tersi bir söz vardır, onu söylemeyeyim, 'büyükbaş hayvan' diyeyim. Büyükbaş hayvan bir saraya girdiği zaman o kral olmaz, o saray ahır olur" demişti.

Katıldığı televziyon programında kullandığı sözler gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret' iddiasıyla hakkında soruşturma başlatılan ve gece saat 02.00’de evinden gözaltına alınan gazeteci Sedef Kabaş, tutuklanma talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Mahkeme Sedef Kabaş'ın Erdoğan'a hakaret etmek suçundan tutuklanmasına karar verdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar