Muhafazakar camiada dolaşan WhatsApp mesajı: Kim yazdı?

Muhafazakar camiada dolaşan WhatsApp mesajı: Kim yazdı?
Ahmet Taşgetiren'in dünkü yazısında dile getirdiği muhafazakar camianın WhatsApp grubunda dolaşan mesaj ve mesajın kaynağı merak edilmişti.

Karar gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren, "Ya AKP giderse" polemiğinin iktidara yakın muhafazakar camiada da dile getirilmeye başlandığını ifade etti.

Taşgetiren, "Evdeki bulgur" başlıklı yazısında, AKP kulislerinde dolaşan "Ya AKP giderse" tartışmasının muhafazakar camianın önde gelen isimleri tarafından WhatsApp gruplarında konuşulduğunu belirtti.

Aynı gazetenin bir diğer köşe yazarı Taha Akyol ise Taşgetiren'in gündeme getirdiği ve içinde "tanınmış hocaların" da bulunduğu muhafazakar camiadan önemli isimlerin mesajını değerlendirdiği yazısında, "Bu iktidar 'bulgur' dağıtırken âdil ve hukuki mi davranmıştı? Yolsuzluklar niye bu kadar gündemdeydi? Bu sorular yani denetim fikri akla gelmiyordu!" ifadelerini kullandı.

Karar TV'de Elif Çakır'ın söz konusu "hocanın" Hayrettin Karaman olduğunu söylediğini belirten Akyol, "Dinselleştirilmiş böyle bir kültürde HSK’nın bir siyasi kılıç gibi yargı üzerinde dolaşmasını sorgulayabilir misiniz?! Malum ‘dört bakan’ın niye Meclis’te aklandığını sorabilir misiniz?! AB’nin ısrarla talep ettiği yolsuzlukla mücadele yasalarını "bizim iktidarımız" niye çıkarmıyor diye eleştirebilir misiniz? Türkiye’nin yolsuzluk algısında dünyada 86. sıraya düşmesini mesele yapabilir misiniz?

Halbuki bunlar İslam açısından kul hakkı, haram, beytülmal, hakkaniyet kavramlarına giren konulardır.

İktidarı dinselleştirmek dinin ahlaki ve manevi yönünü nasıl boşaltıyor görüyor musunuz?

Fıkıh Profesörü Hayrettin Karaman CB sistemine evet oyu vermeyi farz ilan etti!.. Ama o sistemde denetim var mı, hataları, yolsuzlukları önleyecek bağımsız kurumlara yer verilmiş mi diye sormak aklına bile gelmedi. Çünkü bağlandığı tarihsel gelenekte yok bu konular." diye yazdı.

Ahmet Taşgetiren'in ilgili yazısı: https://www.karar.com/yazarlar/ahmet-tasgetiren/evdeki-bulgur-1590679

Taha Akyol'un ilgili yazısı: https://www.karar.com/yazarlar/taha-akyol/itaat-kulturu-dun-ve-bugun-1590687

Öne Çıkanlar