Muğla’da yangından zarar görmemiş ormanlık alanlardaki ağaçlar kesiliyor

Muğla’da yangından zarar görmemiş ormanlık alanlardaki ağaçlar kesiliyor
Muğla’da Orman Genel Müdürlüğü’nün yangından etkilenen bölgelerde başlattığı temizleme çalışmalarında, yangında zarar görmemiş ağaçların da kesildiği kaydedildi.

Ülkenin güney kıyılarında 2021 yılının yaz aylarında çıkan yangınların ardından temizleme çalışmaları devam ediyor. Muğla’nın Fesleğen Yaylası bölgesinde, yanan ağaçların temizlenmesi sırasında yangından zarar görmemiş ağaçların da kesildiği gündeme geldi. 

Muğla’da Orman Genel Müdürlüğü’nün yangından etkilenen bölgelerde başlattığı temizleme çalışmalarında, yangında zarar görmemiş ağaçların kesimine yurttaşlar, direniyor. 

Mazı sakinleri, kesimler hakkında Milas Orman Bölge Müdürlüğü’yle de görüştüklerini ve yetkililerin, "Şahıs arazilerinde bulunan bazı ağaçların yanlışlıkla kesilmiş" ifadelerini kullandıklarını ifade etti.

Mazı Mahallesi Muhtarı Sedat Furma da yaşananları doğrulyarak. yaş çamların kesildiğine ilişkin Mazı sakinlerinden birçok şikâyet aldığını dile getirdi. 

Muhtar Furma, şu ifadeleri kullandı:

"Mazı halkından ‘yaş çamları, yani yanmamış çamları da ormancılar, kesimciler yıkıyor’ diye birçok şikâyet geldi. ‘Bu sene kurumazsa seneye kurur’ deyip yanmamış çamları da kesmişler. Orman Genel Müdürlüğüne bağlı bölge şefi geldi ve birlikte toplantı yaptık. Bölge şefi, ‘Kesimciler gelmeden sağlam çamları işaretleyin, sağlam çam ağaçlarına boya sürün, böylece kesimciler ellemez’ dedi."

Medyascope'dan Doğu Eroğl'nun haberine göre; Mazı’da yangından zarar görmemiş alandaki kesimi karşı yamaçtan görüntüleyen yurttaş gördüklerini şöyle anlattı:

"’Ne yaptınız?’ diye gidemiyoruz yanlarına, kesimciler çok kalabalık. Buradan bir başlamışlar kesmeye, tamamını kesmişler. Devamını da keseceklermiş, hepsini. Yanan ağaçlar ileride. Yanan bölgeye ulaşana kadar keseceklermiş baştan başa. Gördüğünüz yeşilliklerin hepsini keseceklermiş. Sağ olsunlar, doğramaya başlamışlar. Hiçbir ağaç bırakmadan yeşilliklerin hepsini kesiyorlar. Buna ‘dur’ diyen yok. Şu yeşilliklerimizi yangın zamanında köylüler olarak toplandık, kurtardık ama maalesef kurtardığımız ağaçlarımızı, çamlarımızı mahvettiler. Durdurulmuştu ama işçiler yine çalışıyor. Çamları yıkmışlar bile. Hastalık olanları kessinler ama hastalık olmayanları da kesiyorlar."

Öne Çıkanlar