Bursa'da harem-selamlık talimatı veren ilköğretim müdürü görevden alındı

Bursa'da harem-selamlık talimatı veren ilköğretim müdürü görevden alındı
İlköğretim Müdürü Haydar Akın, öğretmenlere gönderdiği yazıda, kız öğrenciler ile erkek öğlencilerin birlikte oturmaması talimatı verdi.

Bursa'daki Osmangazi Mithatpaşa İlköğretim Müdürü Haydar Akın, okuldaki öğretmenlere gönderdiği yazıda, kız öğrencilerle erkek öğlencilerin birlikte oturmaması talimatını verdi.

Okul müdürünün gönderdiği yazıda "Değerli öğretmen arkadaşlarımız, 22.03.2022 tarihi itibarıyla tüm sınıflardaki oturma düzeninin değiştirilmesi ve erkek öğrenciler ile erkek, kız öğrenciler ile kız öğrencilerin denk geleceği şekilde bir düzen oluşturulması gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

Akın, ayrıca öğretmenlere "Değerli arkadaşlar sınıflarımızda kız ve erkek yan yana oturtulmuş bazı sınıfları görüyorum. Sınıf öğretmenlerimizin sınıflarda kesinlikle erkekleri erkeklerle kızları kızlarla oturtulması konusunda hassas davranmanızı özellikle rica ediyorum. Bu durumda olan sınıf öğretmenlerimizin en kısa zamanda gerekli değişiklikleri yapmalarını önemle rica ederim" mesajını gönderdi.

Yaşanan olayın ardından Eğitim Sen Bursa Şubesi ve Eğitim İş Bursa Şubesi okul önünde ayrı ayrı açıklama yapacağını duyurdu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Tepkiler üzerine Kaymakamlık, Okul Müdürü Haydar Akın hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Osmangazi Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "Basında yer alan Osmangazi İlçesindeki bir ortaokulda yaşanan hususlarla ilgili inceleme soruşturma başlatılmış olup, konu hakkında çalışmalar tüm boyutlarıyla kapsamlı bir şekilde ve hassasiyetle yürütülmektedir" denildi.

Haydar Akın

GÖREVDEN ALINDI

Okuldaki öğretmenlere gönderdiği yazıda, kız öğrencilerle erkek öğlencilerin birlikte oturmaması talimatı veren Osmangazi Mithatpaşa Ortaokulu Müdürü Haydar Akın görevden alındı. 

MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre müdür Haydar Akın, görevinden alındı.

Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de Akın hakkında soruşturma başlattığı bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar