MUÇEP’ten çağrı: Cennet Koyu’nun sesi olmak için buluşuyoruz

MUÇEP’ten çağrı: Cennet Koyu’nun sesi olmak için buluşuyoruz
Muğla Çevre Platformu (MUÇEP) aktivistleri, Muğla’nın Bodrum ilçesinde yer alan Cennet Koyu’nda villa ve otel inşaatı başlatılması kararına dair yarın Cennet Koyu’na gidiyor.

Bodrum Cennet Koyu'nda SİT ve koruma alanı içerisinde kalan araziyi, Danıştay tarafından iki kez iptal edilmesine rağmen Özelleştirme İdaresi'nden satın alan Cengiz İnşaat, villa ve otel inşaatına başlıyor.

İnşaat çalışmasına dair tepkiler her geçen gün daha yüksek sesle dile getirilirken çevre örgütü MUÇEP de "Cennet Koyu'nun sesi olmak için buluşuyoruz," diyerek bir çağrı yaptı.

Platformun çağrısı yarın saat 10:30'da, Cennet Koyu'na.

NE OLMUŞTU?

İktidara yakınlığıyla bilinen Mehmet Cengiz'in Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Cengiz Holding, Bodrum Cennet Koyu'nda yer alan 678 bin metrekarelik araziyi Özelleştirme İdaresi'nden satın aldı.

Cengiz SİT ve koruma alanı olarak belirlenen araziye inşa edeceği yaklaşık 100 villa ve bir otel için İtalya'nın mücevher devi Bulgari şirketi ile anlaştı. Söz konusu oteli de Bulgari işletecek.

Cengiz İnşaat, 2021 yılında Cennet Koyu arazisine iki adet plaj ile dört adet mendirek yapmak için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na başvuruda bulunmuştu.

Danıştay 13'üncü Dairesi, koyda bulunan 2 milyar 100 milyon TL değerindeki 700 dönümlük kamu arazisinin özelleştirme kararını daha önce iki kez iptal etmişti.

Sonrasında Mehmet Cengiz ile Fettah Tamince'nin şirketi, özelleştirilen araziyi Ziraat Bankası'ndan 277 milyon TL kredi çekerek aldı. Usulsüz krediye dair suç duyurusu ise takipsizlikle sonuçlandı.

Öne Çıkanlar