Hakkari'de operasyon sırasında dereye düştüğü belirtilen askerin öldüğü açıklandı

Hakkari'de operasyon sırasında dereye düştüğü belirtilen askerin öldüğü açıklandı
Savunma Bakanlığı, Hakkari'de bir operasyon esnasında Barazgir Çayı'na düştüğü belirtilen Piyade Teğmen Halis Keskin'in öldüğünü duyurdu.

Hakkari’nin Derecik ilçesinde kaçakçılara yönelik düzenlendiği belirtilen bir operasyon sırasında Barazgir Çayı'na düştüğü aktarılan Piyade Teğmen Halis Keskin’in kaldırıldığı hastanede vefat ettiği bildirildi.

Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada "2 Temmuz 2022 tarihinde Derecik/Hakkâri bölgesinde kaçakçılık olayına müdahale eden unsurda görevli kahraman silah arkadaşımız P.Tğm. Halis Keskin, Barazgir Çayı’na düşerek ağır yaralanmış, derhâl hastaneye sevk edilerek tedavisine başlanmış ancak hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah’tan rahmet; kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz" ifadeleri kullanıldı.

Keskin’in vefatına ilişkin Savunma Bakanlığı’nın Twitter hesabından yapılan açıklamada Hulusi Akar’ın başsağlığı mesajı paylaşıldı. Akar, "Kahraman şehidimize şahsım ve Milli Savunma Bakanlığı mensupları adına Allah'tan rahmet; kederli ailesine ve asil milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" ifadelerini kullandı.

TSK’dan da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler’in başsağlığı mesajı paylaşılarak şöyle denildi: "Kahraman silah arkadaşımıza şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim."

Öne Çıkanlar