Moody's 17 Türk bankasının notunu düşürdü

Moody's 17 Türk bankasının notunu düşürdü
Moody's, 17 Türk bankasının notunu düşürdü. Bu 17 bankayı da kapsayan toplam 19 finansal kurumu daha fazla not indirimi için izlemeye aldı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, 17 Türk bankasının notunu düşürdü.

ABD merkezli kuruluş ayrıca, bu 17 bankayı da kapsayan toplam 19 finansal kurumu daha fazla not indirimi için izlemeye aldı. Karar, üç gerekçeyle açıklandı:

1) Çalışma ortamındaki bozulma ve bu bozulmanın bankaların kredi gücü üzerindeki etkisi

2) Yabancılara ait bankaların iştiraklerindeki değişimler

3) Moody's'in 1 Haziran'da Türkiye'nin "Ba2" seviyesindeki kredi notunu, gelecek dönemdeki makroekonomik politikalara yönelik belirsizlik gerekçesiyle izlemeye aldığını açıklamasının ardından hükümetin destek kapasitesindeki zayıflama

Kuruluş ayrıca, altı Türk bankasının ihraç ettiği ipotekli tahvillerin de not düşürme için izlemeye alındığını açıkladı. Bu bankalar: Akbank, Garanti Bankası, Şekerbank, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı ve Kredi Bankası ile Türkiye İş Bankası.

MOODY'S BANKALARI DA NEGATİF İZLEMEYE ALDI

11 TÜRK ŞİRKETİ DE İZLEMEDE

Moody's, dün yaptığı açıklamada da 11 Türk şirketin kredi notunu indirim için izlemeye aldığını duyurmuştu. Bu şirketler:  

Anadolu Efes Biracılık (Efes), Coca-Cola İçecek (CCI), Doğuş Holding (Doğuş), Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları (Erdemir), Koç Holding (Koç Holding), Ordu Yardımlaşma Kurumu (OYAK), Rönesans Gayrimenkul Yatırım A.S. (Rönesans), Turkcell İletişim Hizmetleri (Turkcell), Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı (Turkish Airlines), Türkiye Petrol Rafinerileri (TÜPRAŞ), Türkiye Sişe ve Cam Fabrikaları (Şişecam).

11 TÜRK ŞİRKETİNİ İNDİRİM İÇİN İZLEMEYE ALDI

Doğuş Holding'nin negatif görünüme sahip olması dışında, yukarıda bahsedilen tüm şirketlerin görünümü durağan. (EKONOMİ SERVİSİ)

Öne Çıkanlar