Mola saatinde fotoğrafı çekilen işçiler işten çıkarıldı

Mola saatinde fotoğrafı çekilen işçiler işten çıkarıldı
Sendikalı 4 işçi İş Sağlığı ve Güvenliği kurallarına uymadıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı.

DİSK’e bağlı Dev Yapı-İş üyesi işçiler mola esnasında gizlice çekilen bir fotoğraf gerekçe gösterilerek işten çıkarıldı. 4 işçinin mola esnasında baretlerini takmayarak İş Sağlığı ve Güvenliği’ne (İSG) aykırı davrandıkları öne sürüldü.

İstanbul Karaköy’de bulunan Galataport şantiyesinde Met Mühendislik A.Ş taşeronu ISIT-AŞ Fatih Memiş firmasına bağlı olan 4 işçi, Dev Yapı-İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarıldı. Şantiye önünde direniş başlatan işçiler, "Dinlendiğimiz sırada gizlice çekilen fotoğraflarla işimize son verdiler" dedi.

BirGün’den Deniz Güngör’ün haberine göre işten çıkarılan işçiler adına konuşan Veysel Çelik, işverenlerin, 1 Mayıs 2021 tarihi sonrası artmaya başlayan yıpratma ve yıldırmaya yönelik baskılardan sonuç alamadıklarını ve bu nedenle 29 Haziran 2021’de işçilerin iş akitlerini tek taraflı olarak sonlandırdıklarını duyurdu. Çelik yaptığı açıklamada "İşçileri hak-hukuk bilmeyen köleler olarak görmeye alışmış patronlara, köle olmadığımızı, haklarımızı söke söke alacağımızı belirtiyoruz" diye konuştu.

İSG kurallarına uymadıkları için çıkarıldıklarını kaydeden Çelik, "Bize gösterilen gerekçe mola saatlerinde baretlerimizi çıkarmamız, çene bağı olmadığından düşen baretlerimiz için haftalar önce gizlice çekilen fotoğraflardır. 25 Haziran’da geçmişe dönük tarihlerle düzmece tutanakla düzenlenip çıkışımız verildi. İşten çıkarılmamızın İSG kurallarıyla alakası yoktur. Bunu şantiyede herkes bilmektedir" dedi.

Dev Yapı-İş Sendikası’na üye olduktan sonra şantiye içerisinde mobbing’e maruz bırakıldıklarını söyleyen Veysel Çelik, "Baskılar, mobbing uygulamaları, Dev Yapı İş Sendikası’na üye olmamızın ardından başlamıştır" dedi. Çelik Galataport patronlarının sendikalı işçileri ‘bela’ olarak gördüğünü anlattı.

Öne Çıkanlar