Mohamed Salah Liverpool'dan zam istiyor: Günlük 85 bin euro

Mohamed Salah Liverpool'dan zam istiyor: Günlük 85 bin euro
Son dönemde gösterdiği performansla 'dünyanın şu anda en iyisi o mu' tartışmalarına sebep olan Salah, Liverpool'dan rekor zam talep ediyor.

Premier Lig'de son olarak ezeli rakibi Manchester United'a karşı Old Trafford'da tarihi skorla kazanan Liverpool'un Mısırlı forveti Mohamed Salah, İngiltere'de yine gündemin bir numaralı ismi oldu.

Manchester United deplasmanında yaptığı hat-trick ve bir asistle dört gole direkt katkıda bulunan Mohamed Salah, şu ana kadar Premier Lig ve Şampiyonlar Ligi'nde 12 maçta 15 gol ve 5 asistlik performans ortaya koydu. Salah ligde 9 maçta 10 gol ve 5 asistle oynarken Şampiyonlar Ligi'nde ise 3 maçta 5 gol kaydetti.

Ancak Salah, son dönemde performansından çok yeni sözleşme pazarlığıyla konuşuluyor.

Football Insider'da yer alan habere göre Liverpool, Real Madrid'in ilgisinden dolayı kısa süre içinde Salah ile yeni kontrat imzalama konusunda istekli. 

Liverpool'daki sözleşmesi 2023 yazında bitecek olan Salah, yeni sözleşmesinde haftalık 500 bin sterlin kazanmak istiyor.

Ancak Salah'ın istediği ücret yıllık 26 milyon sterlin'e (30 milyon euro) eşit geliyor. Eğer Liverpool bu ücreti kabul eder ve yeni sözleşme imzalanırsa Salah'ın Liverpool'daki ücreti günlük yaklaşık 71 bin sterlin (85 bin euro) olacak. 

Bu durumda Salah Liverpool'un ve dünyanın en çok kazanan futbolcuları arasında yer alacak.

Mohamed Salah mevcut kontratına göre Liverpool'dan yıllık 10.5 milyon sterlin kazanıyor.

Liverpool oyuncunun talebini kabul ederse Salah yeni sözleşmesiyle yıllık ücretini üçe katlamış olacak.

Liverpool'a 2017 yazında transfer olan Salah için İngiliz kulübü Roma'ya 42 milyon euro bonservis ödemişti.

Öne Çıkanlar