Moda Sahnesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Tüm yurttaşların elektriğe insani koşullarda erişebilmesi gerek

Moda Sahnesi'ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu: Tüm yurttaşların elektriğe insani koşullarda erişebilmesi gerek
CHP lideri Kılıçdaroğlu, '21. yüzyılda yaşıyoruz ve tüm yurttaşların elektriğe insani koşullarda erişebilmesi gerek' dedi.

Yağmur KAYA


+GERÇEK- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kadıköy'de bulunan ve faturalarını ödeyemedikleri için elektrikleri kesilen Moda Sahnesi'ni ziyaret etti. 

Moda Sahnesi’nin kurucularından yönetmen Kemal Aydoğan ocak ve şubatta gelen elektrik faturalarına tepki göstermiş, "Bu faturaları ödeyecek gücümüz ve gelirimiz yok. Ödememiz mümkün değil" demişti. Tiyatroların içinde bulunduğu zor duruma dikkat çekmek için fatura ödememe kararı aldıklarını anlatmıştı.

Moda Sahnesi'nin elektriği borç nedeniyle önceki gün kesildi. Ancak gelen tepkiler üzerine elektrik kesintisi sonlandırıldı.

Bugün, Kılıçdaroğlu ve beraberinde Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, geçtiğimiz gün elektriği kesilen ve gelen tepkiler üzerine yeniden enerji verilen Moda Sahnesi'ne geldi.

KANDİL GETİRDİ

Kılıçdaroğlu, ziyarette şu açıklamalarda bulundu: 

"Moda Sahnesi'nin elektriklerinin kesildiğini duyunca ürpermedim değil. Bir sanat alanında elektriklerin kesilmesi vahim bir durumdur. Sonradan bağlandığını duyunca son derece mutlu oldum. Elektriklere yapılan zamlar nedeniyle iktidarı oldukça sert bir şekilde eleştirmiştim. Bu konuda düşüncelerimi sosyal medyada da paylaşmıştım. Bunun üzerine Sayın Bahçeli, kendi il başkanlarına talimat vererek bana kandiller göndermelerini söylemişti. 

Sosyal medyada da paylaşmıştım. Bunun üzerine Devlet Bahçeli kendi başkanlarına talimat vererek kandiller göndermelerini söylemişlerdi. O kandillerden ikisi burada. Bir kandil bir gaz lambası. Dolayısıyla düşündüm ki en çok Moda Sahnesi'ne yakışır bunlar. Benzer bir olay yaşadılar. Ama 21'inci yüzyılda kandiller ya da lambadan değil, lamba, kandil ayrı şeyler. Bunlar bizim kültürümüzün bir parçası. Elbette ki kandilimiz, lambamız olsun; elbette ki fenerlerimiz olsun ama 21'inci yüzyıldayız biz artık. Elektriklerimiz, buzdolabımız çalışsın. Dolayısıyla elektrikten, enerjiden yararlanan bütün esnaf, bütün vatandaşların en azından pahalı bir bedel ödemeyerek enerji hakkından yaralanmaları gerekiyor. 

'SANAT DEMEK ELEŞTİRMEK DEMEK'

Böylesine güzel bir ortamda bulunmak, sizlerle beraber olduğum için, sanat dünyasıyla beraber olduğum için son derece mutluyum. Sizler var olduğunuz sürece biz varız. Bizi eleştirdiğiniz sürece kendi varlığımızı biraz daha güçlenmiş hissedeceğiniz. Çünkü sanat demek aynı zamanda eleştirmek demektir. Sanatın eleştirel yönünde ihmal etmeyelim. 

Sizinle baraber olduğum için küçük armağanı da kabul ederseniz bizi çok mutlu edersiniz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar