Mizah yazarı ve senarist Kemal Kenan Ergen yaşamını yitirdi

Mizah yazarı ve senarist Kemal Kenan Ergen yaşamını yitirdi
Cem Yılmaz'ın "Beni sinemaya başlatan" dediği mizah yazarı ve senarist Kemal Kenan Ergen 55 yaşında hayatını kaybetti.

Mizah yazarı ve senarist Kemal Kenan Ergen 55 yaşında hayata veda etti. 'Her Şey Çok Güzel Olacak', 'Kahpe Bizans', 'Hababam Sınıfı Merhaba' ve 'Ömerçip' gibi filmlerde imzası olan Ergen'in ölüm haberini Cem Yılmaz duyurdu.

CEM YILMAZ: BENİ SİNEMAYA BAŞLATAN KİŞİ

Cem Yılmaz sosyal medya hesabından Ergen'in ölümünü şu ifadelerle duyurdu: "Sevgili dostlarım, 'Her Şey Çok Güzel Olacak' filmini beraber yazarak beni sinemaya başlatan, dergicilikten ustam Kemal Kenan Ergen'i kaybettik. Çok çok üzgünüm. Tüm sevenlerine ailesine sabır diliyorum. Hep bizimle yaşayacak. Mekanı cennet olsun" ifadelerini kullandı.

KEMAL KENAN ERGEN KİMDİR?

1 Ocak 1967 Kocaeli doğumlu olan mizahçı ve senarist Kemal Kenan Ergen, mizah arenasında uzun yıllar 'Kemken' lakabıyla tanındı. L-Manyak, Lombak ve Penguen bünyesinde yayınlanan hikayeleri mizah severlerin beğenisini kazanan Ergen 'Tatlı Kaçıklar' dizisinin senaryosuna imza atarak bu kulvardaki rüştünü de ispatladı. Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson'un başrollerini paylaştığı 'Her Şey Çok Güzel Olacak' filminin senaryo ekibinde de yer aldı. 'Olacak O Kadar' programı için de kalem oynatan Ergen, 'Kahpe Bizans', 'Hababam Sınıfı Merhaba', 'Ömerçip', 'Hababam Sınıfı Askerde' ve 'Hababam 3,5' gibi sinema filmlerinde de yer aldı. 'Zaman Makinesi 1973' filminin uygulayıcı yapımcılığını üstlendi.

Öne Çıkanlar