HDP Eş Genel Başkanı Sancar, yangından etkilenen Milas Belediyesi'ni ziyaret etti

HDP Eş Genel Başkanı Sancar, yangından etkilenen Milas Belediyesi'ni ziyaret etti
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, yangınların en çok etkili olduğu merkezlerden Milas'ta Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı ziyaret ederek bilgi aldı.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat'ı ziyaret etti. Yangın sürecinde yaşananlarla ilgili Belediye Başkanı'ndan bilgi alan Sancar, "Bütün kayıplar için üzgünüz. Emekçilerin büyük fedakarlıkla çalıştıklarının farkındayız. Belki çok gündeme gelmiyor ama emekçilerin canla başla çalıştıklarını biliyoruz. Belki de tek tesellimiz onların sonsuz emekle ve fedakârlıkla çalışıyor olmasıdır. Belediyelerin çalışmalarının da farkındayız. İmkanların ve yetkilerin sınırlı olmasıyla ilgili söylenecek çok şey var. Sorumluluğun belediyelere yıkılmak istenmesi aymazlıktır" dedi.

Sancar, "İktidar sorumluluklarını yerine getirmedi, uyarıları dinlemedi. Yangınlar başladıktan sonra yapması gerekenleri yapmadı" diyerek şöyle konuştu: "Böyle felaketlerle karşı karşıya kaldığımızda muhalafet partilerinin yaptığı uyarıların haklı olduğu ortaya çıkıyor."

TOKAT: ACIYI PAYLAŞMAK İÇİN GELDİNİZ, TEŞEKKÜR EDERİZ

Belediye Başkanı Muhammet Tokat da, Sancar ve HDP yetkililerinin acıyı paylaşmak için yaptıkları ziyaret içi teşekkür etti. "Geçen hafta aynı günde beş yangın çıktı" diyerek yangınlara ilişkin bilgi veren Tokat, "5-6 gün önce de yangın çıktı ama o Mazı'da denizde kaldı. Şimdi kalmadı, demek ki o zaman ders alınmamış" dedi. Yangının yayılma yönüne bakıldığında Kemerköy Termik Santrali'nin ardından Yeniköy Termik Santrali'nin de tehdit altında kalabileceğini söyleyen Tokat, "Santral yanınca konunun önemi anlaşıldı ama iş işten geçti memleket yandı" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar