Mithat Sancar: Bu rejimi değiştirmek istiyoruz

Mithat Sancar: Bu rejimi değiştirmek istiyoruz
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Türkiye çoklu krizden ve çok boyutlu çöküş döneminden geçiyor. Bir çıkış arayışı var toplumda. Bu rejimi değiştirmek istiyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Diyarbakır’da bulunan emek ve meslek örgütleri ile Sivil Toplum Örgütü (STÖ) temsilcileriyle bir araya geldi. Sancar, buluşma öncesi açıklamalarda bulundu. Sancar'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Türkiye çoklu krizden ve çok boyutlu çöküş döneminden geçiyor. Bir çıkış arayışı var toplumda. Toplumun büyük kesimleri bir umut peşinde. Buradan nasıl çıkılabileceği tartışılıyor. Alternatifler, çeşitli senaryolar dillendiriliyor. Ancak gerçek çıkışın ne olduğuna dair etkili bir siyaset bugüne kadar ortaya konulmadı. Bizim önerdiğmiiz yöntemlerin gerçekten etkili bir çıkış için en doğru adres olduğu kanımız var ancak bu kanımızı da sizlerle tartışarak, istişare ederek test etmek istiyoruz. 

Buradan çıkış için şu an iki temel senaryonun tedavülde olduğunu biliyorsun. Birisi mevcut rejimin devamıdır. Bu rejimin yarattığı yıkımı ayrıntılı anlatmama gerek yok.

Bu çok boyutlu krizlerde ve çöküşlerden çıkmak gerekiyor. Biz bu zorba, soyguncu, talancı, savaşçı iktidarı, inkarcı zihniyeti durdurmak istiyoruz. Bu rejimi değiştirmek istiyoruz.

Bu bedellerin artık ödenmemesi gerekiyor. Bundan sonrası yeni bir başlangıç, demokratik değişim, barışa giden yolun açılması demektir."

Ayrıntılar geliyor...

Öne Çıkanlar