MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Fetullah Gülen’in yeğeni 212 isim vermiş

MİT operasyonuyla Türkiye'ye getirilen Fetullah Gülen’in yeğeni 212 isim vermiş
Yargılaması süren Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen örgütle ilgili bildiklerini anlatıp 212 isim verdiğini belirterek, tahliyesini istedi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) operasyonuyla yurt dışında yakalandıktan sonra tutuklanan, Fetullah Gülen’in yeğeni Selahaddin Gülen’in yargılanmasına devam edildi.

Ankara 27’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada Gülen, soruşturma aşamasında örgüte dair bildiklerini samimi olarak itiraf ettiğini söyleyerek, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanıp, tahliye ve beraat talep etti.

‘212 KİŞİNİN İSMİNİ VERDİM VE BUNLARI TEŞHİS ETTİM’

MİT tarafından yakalandığı Kenya’ya evlenmek için gittiğini öne süren Gülen, darbe girişiminin ardından örgütün buradaki yapılanmasına yönelik faaliyette bulunduğu iddiasını kabul etmedi.

Gülen, "Kenya’da evlendim, eşim Türk vatandaşıdır. Yaklaşık 7 ay bu ülkede kaldıktan sonra Türkiye’ye getirildim. Gözaltındayken örgüte dair bildiğim her şeyi anlattım. 212 kişinin ismini verdim ve bunları teşhis ettim. Bunun dikkate alınmasını talep ediyorum" dedi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanık avukatı da müvekkilinin Kenya’ya evlenmek için gittiğini, örgütsel misyonunun bulunmadığını, bu durumun sanığa ait dijital materyallerdeki belgelere de yansıdığını savundu. Daha sonra ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, Selahaddin Gülen’in tutukluluk halinin devamını, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak üzere dosyanın savcıya verilmesini kararlaştırarak, duruşmayı erteledi.

Öne Çıkanlar