Bütçesi 19 milyon TL açık veren AKP’li belediye, İHA merkezi için 25 milyon TL harcayacak

Bütçesi 19 milyon TL açık veren AKP’li belediye, İHA merkezi için 25 milyon TL harcayacak
AKP’li Karesi Belediyesi ‘çağın anlamını taşıyan miras’ diyerek duyurduğu İnsansız Hava Aracı eğitim merkezi için yaklaşık 25 milyon TL harcayacak: ‘Karesi, İHA üssü olacak.’

AKP iktidarının ekonomi politikaları sonucu gün geçtikçe derinleşen kriz nedeniyle halk temel tüketim ihtiyaçlarına dahi erişimde zorlanırken, AKP yönetimindeki belediyelerin bütçelerinden yapılan tartışmalı harcamalara her gün bir yenisi ekleniyor. Balıkesir’de AKP yönetimindeki Karesi Belediyesi’nin kasasından "İnsansız Hava Aracı (İHA) Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi" için milyonlarca lira harcanacağı açığa çıktı.

Birgün’den Uğur Şahin’in haberine göre AKP’li Dinçer Orkan’ın yönetimindeki Karesi Belediyesi’nin Park ve Bahçeler Müdürlüğü, 9 Ağustos tarihinde "1 Adet İHA Uygulamalı Eğitim ve Teknoloji Merkezi Yapım İşi" başlığıyla bir ihale açtı. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, ihaleyi "Volkan Özmen İnşaat" isimli firma kazandı. Geçen yılki bütçesi 19 milyon TL açık veren AKP’li idare ile şirket arasında 24 milyon 977 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

KARESİ İHA ÜSSÜ OLACAKMIŞ

Edinilen bilgilere göre, inşa edilecek merkezde teorik ve uygulamalı eğitim sınıfları ile iniş-kalkış pistleri ve kapalı uçuş alanları yer alacak. Merkez, belediyeye ait 20 bin 797 metrekarelik arazi üzerine inşa edilecek. Belediyeden yapılan açıklamada, "gençlere çağın anlamını taşıyan bir miras bırakmak adına" projeye başlandığı belirtilerek, "Türkiye’de bir ilk olacak merkezle Karesi, İHA Üssü haline gelecek" denildi.

İHALEYİ ALAN ŞİRKET OPERASYONLA GÜNDEME GELMİŞTİ

İhaleyi üstlenen "Volkan Özmen İnşaat" 7 Kasım 1997 tarihide kuruldu ve Bursa merkezli bir şirket. Şirket, Merkezi Sicil Kayıt Sistemi verilerinde, Yaşar Özmen ile Volkan Özmen’e ait olarak görülüyor. Yaşar Özmen’in adı, yıllar önce "üyesi olmayana" ihale verilmeyen bir derneğin ortaya çıkarıldığı "Hasat 4" isimli operasyonla gündeme gelmişti. 25 Ocak tarihli Milliyet gazetesinde, "Balıkesir Müteahhitler Derneği" adı altında dernek kuran bazı müteahhitlerin, derneğe üye olmayan diğer müteahhitleri tehdit ederek, ihale almalarını engellediklerinin ortaya çıkarıldığı aktarılıyor. Jandarma’nın bu operasyonuyla o dönem MÜSİAD Balıkesir İl Başkanı Mustafa İlyas Satıcı tutuklanırken Yaşar Özmen’in de "ihaleye fesat karıştırma" suçundan yargılandığı belirtiliyor.

‘FETÖ’DEN YARGILANMIŞ: ‘İLGİ DUYDUĞUM SOHBETE KATILDIM’

Aynı zamanda eski Balıkesirspor yöneticisi olan Yaşar Özmen, darbe sonrası ‘FETÖ’den 4 ay 9 gün cezaevinde tutuklu kalmış, ancak davadan beraat etmiş. Özmen, karar sonrası yaptığı açıklamada "Geçmiş yıllarda ülkemizde görülen sosyal dalgalanmalar nedeniyle, çoğu sade vatandaş gibi, ben de ilgi duyduğum sohbete katıldım. Ancak 17/25 Aralık 2013 tarihinden itibaren tamamen ilgimi kestim. Devletime daha çok vergi vermenin hazzını yaşayacağımı umut ediyorum" ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Öne Çıkanlar