Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği ‘Sandık Alanı’ yazısı, 'erken seçim' tartışması yarattı

Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gönderdiği ‘Sandık Alanı’ yazısı, 'erken seçim' tartışması yarattı
Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından gönderilen ‘Sandık Alanı’ yazısı, sosyal medyada 'erken seçim' tartışmalarına neden oldu.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, engelli ve yaşlı yurttaşlar oy kullanabilmesinin kolaylaştırılması amacıyla okullara gönderdiği "Sandık Alanı İşlemleri" başlıklı yazı, "erken seçim" tartışması yarattı. İstemin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık’ın tüm kurumlara gönderdiği, politika ve hizmetlerin "2030 Engelsiz Vizyon" doğrultusunda engellilik kapsayıcı olarak yürütülmesini istediği yazısı doğrultusunda yapıldığı öğrenildi.

Cumhuriyet'in haberine göre, Bakan Yanık, 22 Aralık’ta tüm bakanlık ve kurumlara gönderdiği yazıda, 3 Aralık’ta ilan edilen "2030 Engelsiz Vizyon"a işaret ederek, söz konusu vizyonun, "tüm kurumların politika ve hizmetlerinin engellilik kapsayıcı bir anlayışla oluşturulması ve sunulmasında üst düzey bir politika belgesi olarak esas alınmasını" istedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Muharrem Akkaya, yazının YSK’ye de ulaşmasının ardından il ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarına yazı göndererek, "engelli ve yaşlı seçmenlerin daha rahat erişimi için sandık bölgelerindeki binalarda zemin kat sandık sayısı ve bina asansör mevcudiyet bilgilerini" talep etti.

Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanı Erdal Sümbül de bu yazı doğrultusunda, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yazı yazdı. Sümbül, "Çankaya sınırlarında sandık alanı olan okullarda asansör olup olmadığının, varsa çalışır durumda olup olmadıklarının, okulların giriş katlarında derslik olup olmadığının, engellilerin okullara giriş çıkışlarında merdivenlerin uygunluk durumunun" bildirilmesini istedi.

Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü de okullara gönderdiği yazıyla bu bilgilerin 24 Haziran’a kadar müdürlüğe iletilmesi gerektiğini bildirdi. Ancak kamuoyuna yalnızca ilçe milli eğitim müdürlüğünün yazısının yansıması, sosyal medyada "erken seçim" tartışmalarına neden oldu.

Öne Çıkanlar