'Millî Eğitim Bakanlığı etkinliğe davet ettiği öğretmenleri icralık etti'

'Millî Eğitim Bakanlığı etkinliğe davet ettiği öğretmenleri icralık etti'
Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, öğretmenlerin ödeyeceği borç miktarının hesaplandığını ve borcun tebligatın ulaşmasından itibaren 7 gün içinde ödenmesi istendiğini yazdı.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Ankara Kızılcahamam’da ortaöğretim ders kitaplarını incelemek için etkinliğe davet edilen öğretmenlerin nasıl icralık olduğunu bugünkü köşesine taşıdı. 

Öğretmenlere Kızılcahamam İcra Dairesi tarafından 'ödeme emri' gönderildiğini belirten Öztürk, "Öğretmenlere yemek ve otelde kalma ücretleri bakanlık adına organizasyonu yapan firma tarafından karşılanacaktı. Öğretmenler çalışmalarını tamamlayıp otelden ayrıldılar. Organizasyon firması borcunun tamamını ödemedi. Bunun üzerine otelin avukatı tarafından ödemenin öğretmenler tarafından yapılması için icra dairesine başvuruldu. Öğretmenlere Kızılcahamam İcra Dairesi tarafından 'ödeme emri' gönderildi" dedi.

Saygı Öztürk'ün "Pes doğrusu! Bakanlık öğretmenleri icralık etti" başlıklı yazısının devamı şöyle: 

"Her öğretmene düşen borç miktarı, diğer faiz alacağı ile birlikte toplam 646,14 TL olarak hesaplandı ve borcun tebligatın ulaşmasından itibaren 7 gün içinde ödenmesi istendi. Gelen icra kağıtları karşısında şoke olan öğretmenler, durumu Millî Eğitim Bakanlığı'na bildirmek istese de, bizim gibi onlar da Ortaöğretim Genel Müdürü Yusuf Büyük'e ulaşamadı ve dertlerini anlatamadı. Onlar da öğretmen sendikalarından yardım istedi. Bu rezalete neden olanlar, öğretmenin kapısına icra kağıdı gönderen Millî Eğitim Bakanlığı yetkilileri hakkında hiç işlem yapılmayacak mı? Zor" 

Öne Çıkanlar