Mikrofonu açık kalan Fauci, kazandığı parayı soran senatöre ‘moron’ dedi

Mikrofonu açık kalan Fauci, kazandığı parayı soran senatöre ‘moron’ dedi
Beyaz Saray Sağlık Başdanışmanı Fauci, Omicron varyantı konusundaki Senato oturumunda kendisinin ne kadar para kazandığını sorgulayan Senatör Roger Marshall'a ‘Ne moron ama’ dedi.

ABD'de pandemi yönetiminin en yetkili ismi ve Beyaz Saray Sağlık Başdanışmanı olan Dr. Anthony Fauci, Omicron varyantı konusundaki bir Senato oturumunda kendisinin kazandığı parayı sorgulayan Cumhuriyetçi Senatör Roger Marshall'a karşı öfkesine hakim olamadı. Marshall, finansal bilgilerinin halka açık olduğunu söylemesine rağmen Fauci'nin üzerine giderken, ünlü doktorun mikrofonun açık olduğunu fark etmeyerek "Ne moron ama. Tanrım" dediği duyuldu.

ABD'nin konuştuğu olay, Senato Sağlık Komitesi'nde başta Fauci olmak üzere üst düzey sağlık yetkililerinin Omicron hakkındaki sorulara yanıt verdiği oturumda yaşandı. Cumhuriyetçi Senatör Marshall, konuyu saptırarak Fauci'den kişisel servetinin daha fazla ayrıntısını Kongre'ye açıklamasını istedi. Marshall, Forbes dergisinin Fauci'nin 2020'de 434 bin 312 dolarla en çok para kazanan federal yetkili olduğuna dair haberini gündeme getirdi.

Fauci ise "Bana bu soruyu neden sorduğunuzu anlamıyorum. Finansal durumun halka açık ve son 37 yıldır böyle" yanıtını verdi. Marshall büyük teknoloji şirketlerinin Fauci'nin servetine dair bilgilerin kamuya açık olmasını engellediğini öne sürüp "Araştırmaya devam edeceğiz. Nerede buluruz?" diye ısrar etti. Fauci "Tek yapmanız gereken istemek. O kadar yanlış biliyorsunuz ki, bu sıradışı" dedi.

İkili arasındaki atışma, oturum başkanının Marshall'a "Fauci bunun halka açık bilgi olduğunu söyledi ve istemeniz halind esize temin etmekten mutluluk duyacağını söyledi" demesiyle bitmiş görünürken, bu kez açık kalan mikrofondan Fauci'nin sesi duyuldu: "Ne moron ama. Tanrım."

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından Marshall yeni bir açıklama yaparak, "Bir Senato oturumunda bana 'moron' demek, Amerika'nın en az güven duyulan bürokratının stresini azaltmış olabilir ama gerçekleri saptıramadı" iddiasında bulundu. Marshall, Fauci'nin, korona virüsünün ilk çıktığı yer olduğu yönünde kanıtsız iddialar bulunan Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden gelir elde ettiğini öne sürdü.

Öne Çıkanlar