Midyat Kaymakamlığı’ndan tepki çeken fotoğraf açıklaması

Midyat Kaymakamlığı’ndan tepki çeken fotoğraf açıklaması
Midyat Kaymakamlığı, tepki çeken ayakkabı boya kutusu fotoğrafına dair yaptığı açıklamada paylaşımın çarpıtıldığını savundu.

Midyat Kaymakamlığı tarafından işsiz olduğu için ayakkabı boyacılığı yapmak zorunda kalan yatalak eşi ile 5 çocuğuna bakan Süreyya E.'ye Kaymakam Ahmet Solmaz tarafından ayakkabı boya kutusu hediye edilmesi ve sanal medyada fotoğrafının paylaşılması tepki toplamıştı. Kaymakamlık, tepkiler üzerine paylaşımı silerken, olayın medyada yer alması üzerine yazılı açıklama yaptı.

Midyat Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada ayakkabı boya kutusunun yenilenmesinin ailenin talebi olduğu iddia edilerek, paylaşımın çarpıtıldığı savunuldu. Kaymakamlık paylaşımında kadının Suriyeli olduğunun vurgulanması dikkat çekti. 

Kaymakamlık açıklaması şu şekilde: "Geçimini ayakkabı boyacılığı ile sağlayan Suriyeli kardeşimiz S.E. ve eşi ile ilgili çıkan haberler üzerine Kaymakamlığımızca aile ile irtibata geçilmiş, ihtiyaçları sorulmuş, ayakkabı boyacılık tezgahının yenilenmesi talepleri üzerine bu yerine getirilmiştir. Tamamen iyi niyetli olarak gerçekleşen bu durumun fotoğrafının belirli çevrelerce çarpıtılması hem Suriyeli kardeşimiz S.E. ve ailesini hem de bizleri derinden üzmüştür." (MA)

Öne Çıkanlar