MHP’nin Burhaniye'deki provokasyonuna HDP'den yanıt: Çekilme söz konusu değil

MHP’nin Burhaniye'deki provokasyonuna HDP'den yanıt: Çekilme söz konusu değil
MHP'nin öncülüğünde AKP ve İYİ Parti ilçe teşkilatları HDP'nin Burhaniye'de düzenleyeceği paneli yaptırmak istemiyor. Etkinlik iptal edilmezken, HDP 'Suç işleme çağrısı yapılıyor' dedi.

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü" kapsamında bugün saat 15.00'te gerçekleşecek panele HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm’ün de konuşmacı olarak katılacağının duyurulmasının ardından, Havran MHP ilçe başkanlığının Twitter hesabından "HDPKK milletvekili Züleyha Gülüm’ün katılacağı paneli şiddetle kınıyoruz. Panelin iptal edilmemesi durumunda, başta Burhaniye MHP ilçe teşkilatı olmak üzere, körfezdeki tüm ilçe teşkilatları ile birlikte, panel alanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" denildi.

MHP teşkilatının "Burhaniye sizi istemiyor" başlıklı açıklamasında, "Vatanını, milletini, bayrağını seven tüm halkımızı 23.11.2021 tarihinde saat 14:00’da, Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nin önünde bekliyoruz" ifadeleri kullanıldı.

"Havran Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanlığı olarak, ilçe başkanımız Sadettin Kul Başkanlığın da bizde Burhaniye de olacağız" notuyla yayınlanan MHP Havran İlçe Başkanlığı’nın basın açıklamasında şöyle denildi: 

"Burhaniye sizi istemiyor…
Kuvayi milliyecilerin vatanı, Burhaniyemizde, 23.11.2021 tarihinde yapılması planlanan, terör ile kendini özdeşleştirmiş HDPKK milletvekili Züleyha Gülüm’ün katılacağı paneli şiddetle kınıyoruz. Bu güruha yer tahsis eden Burhaniye belediyesinin de bu yanlıştan bir an önce dönmesini umuyoruz.
Panelin iptal edilmemesi durumunda, başta Burhaniye MHP ilçe teşkilatı olmak üzere, körfezdeki tüm ilçe teşkilatları ile birlikte, panel alanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.
Vatanını, milletini, bayrağını seven tüm halkımızı 23.11.2021 tarihinde saat 14:00’da, Reha Yurdakul Kültür Merkezi’nin önünde bekliyoruz
Saygılarımızla
MHP Burhaniye İlçe Bşkanı
Murat Kurt" (Metnin özgün imlası)

AKP ilçe örgütü ve İYİ Parti ilçe başkanı da etkinliğin iptal edilmesini isterken Burhaniye HDP İlçe Eşbaşkanı Asuman Bal ise etkinliğin iptal edilmediğini belirterek herkesi dayanışmaya beklediklerini söyledi.

'BİZİ ASLA ÖTEKİLEŞTİREMEYECEKLER'

Bal, "Etkinlik iptal olmadı, herhangi bir geri çekilme durumu söz konusu değil" ifadelerini kullandı. Güvenlik tedbirlerine ilişkin emniyetle yapılan görüşmeyi aktaran Bal, emniyet tarafından bütün güvenlik önlemlerinin alındığına ilişkin bilgilendirme yapıldığını kaydetti. Burhaniye'de oluşan dayanışma ruhundan MHP, AK Parti ve İYİ Parti'nin rahatsız olduğu için böyle açıklamalar yaptıklarını ekleyen Bal, "Bizi asla ötekileştiremeyecekler" dedi.

BEŞTAŞ 'GERİ ADIM ATMIYORUZ' DEMİŞTİ

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş da dün, TBMM'de konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Bu ırkçılıktır, linç çağrısıdır, açıkça suç işleme çağrısıdır. Buradan iktidara ve küçük ortağına sesleniyorum; yarın bu panel yapılacak ve bu panelde yaşanacak en küçük olaydan siz sorumlusunuz. Birinin kılına zarar gelirse bunun sorumlusu AK Parti ve MHP ittifakıdır" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar