MHP’li Yıldız'ın çıkışıyla gündeme gelen af tartışmalarına AKP kanadından olumsuz yanıt

MHP’li Yıldız'ın çıkışıyla gündeme gelen af tartışmalarına AKP kanadından olumsuz yanıt
Feti Yıldız’ın Bozdağ ziyaretiyle gündeme gelen af tartışmasına karşı çıkan AKP’li kaynakların, ‘Seçimlere az süre kala böyle bir tartışmayı doğru bulmuyoruz’ dediği öğrenildi.

2023 seçimlerine bir yıldan az süre kala muhalefet yurttaşlarla buluşmalar düzenlerken, iktidar cephesinden ise yine bir "af" tartışması başlatıldı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ile görüşen MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız "İnfaz hesaplamasının gözden geçirilmesi gerekliliğini Sayın Adalet Bakanımıza anlatacağım" açıklamasının ardından yeniden başlayan af tartışmaları üzerine ikinci bir paylaşım yaparak "Sayın Adalet Bakanına izah edeceğim husus, sadece müddetnamelerin düzenlenmesinde ilden ile farklı uygulamalara meydan verilmemesiyle ilgilidir" ifadelerini kullandı.

AKP KANADI KARŞI ÇIKTI

Cumhuriyet'ten Selda Güneysu'nun haberine göre MHP’li kaynaklar da "yeni bir af düzenlemesine yönelik çalışmalarının bulunmadığını" kaydederken AKP kanadının ise "yeni bir af düzenlemesine karşı olduklarını" dile getirdiği öğrenildi.

Af düzenlemesi gibi konuların iki boyutlu düşünülmesi gerektiğini belirten AKP’li kaynakların "Seçimlere az bir süre kala böyle bir tartışma içine girilmesini doğru bulmuyoruz" değerlendirmesini yaptığı aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar