MHP'li belediyeden Türkgün'ün yönetim kurulu başkanına 7.1 milyon TL'lik ihale

MHP'li belediyeden Türkgün'ün yönetim kurulu başkanına 7.1 milyon TL'lik ihale
MHP’li Galip Vidinlioğlu’nun başkanlığını yaptığı Kastamonu Belediyesi 7,1 milyon TL’lik ihaleyi Türkgün Gazetesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varol’un şirketine verdi.

Sayıştay denetimlerine takılan MHP’li Kastamonu Belediyesi’nin, 7,1 milyon TL’lik "Türk Dünyası Günleri" ihalesi MHP’ye yakın Türkgün Gazetesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Varol’un şirketine gitti. Sözleşme bedeli 7 milyon 145 bin TL olan ihalede, "Kamu ihalelerinde istenmeyeni eleme aracı olarak" kullanıldığı gerekçesiyle eleştirilen pazarlık yöntemi kullanıldı.

7 MİLYON 145 BİN TL’LİK SÖZLEŞME İMZALANDI

BirGün’de yer alan habere göre MHP’li Galip Vidinlioğlu’nun başkanlığını yaptığı Kastamonu Belediyesi 27 Nisan’da, "Türk Dünyası Günleri Kültür Sanat Etkinlikleri ve Sosyal Faaliyet Organizasyonları" ihalesi düzenledi. Pazarlık yöntemiyle gerçekleştirilen ihale için üç şirket doküman satın aldı. Kastamonu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü yönetiminde gerçekleştirilen ihaleye toplam iki şirket teklif verdi. İdare, bir teklifi geçersiz kılarak sayıyı teke düşürdü ve rekabeti ortadan kaldırdı. İhalede rakipsiz olan Fikri Alem Reklam Tasarım isimli şirket ile belediye arasında 6 Mayıs’ta 7 milyon 145 bin TL’lik sözleşme imzalandı.

TÜRKGÜN GAZETESİ’NİN YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERCAN VAROL

Kastamonu Belediyesi ile 7,1 milyon TL’lik anlaşma yapan Fikri Alem Reklam Tasarım’ın yönetimindeki isim ise dikkat çekti. Şirketin kurucusunun MHP’ye yakınlığıyla bilinen Türkgün Gazetesi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Varol olduğu bildirildi.

Varol’un şirketinin aldığı kamu ihalelerinde MHP ağırlığı da dikkat çekerken şirket MHP’li belediyelerden aldığı 10 ihale ile kasasına toplam 9 milyon 326 bin TL koydu. Şirketin aldığı ihaleler ve idareler şöyle sıralandı:

•Kastamonu Belediyesi (MHP): Dört ihale, 7,9 milyon TL.

•Gölbaşı Belediyesi (MHP): Üç ihale 848 bin TL.

•Adana Büyükşehir Belediyesi (MHP dönemi): İki ihale 334 bin 500 TL.

•Mersin Büyükşehir Belediyesi (MHP dönemi): Bir ihale 212 bin 700 TL.

Öne Çıkanlar