MHK üyeleri artık yemin edecek; hakemler mal beyanı sunacak

MHK üyeleri artık yemin edecek; hakemler mal beyanı sunacak
MHK Talimatı’nda yapılan değişikliğe göre MHK üyeleri TFF Yönetim Kurulu üyelerinin huzurunda yemin edecekler. Hakem ve gözlemciler mal beyanında bulunacaklar.

Göreve yeni seçilen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi başkanlığındaki yönetim MHK Talimatı’nda biratkım düzenlemeler gerçekleşti. Buna göre MHK üyeleri yemin ederek göreve başlayacakken, görevli hakem ve gözlemciler de mal beyanında bulunmak zorundalar.

Hürriyet'ten Murat Fevzi Tanırlı'nın haberine göre, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "kamuoyuna güven vermek" için MHK Talimatı'nda değişiklikler düzenledi.

Yeni şartlara göre, MHK Başkan ve üyeleri, TFF Yönetim Kurulu üyelerinin huzurunda yemin etmek zorundalar.

Yemin metni şu şekilde: "MHK Başkanlığı/Üyeliği görevimi bağımsızlık, tarafsızlık, doğruluk ve hakka saygı duygusu içinde; her türlü etki ve kaygıdan uzak olarak temel hak ve hürriyetleri göz önünde bulundurarak; hukukun temel ilkelerine uygun şekilde; kanun önünde eşitlik ilkesine ve dürüstlük kuralına bağlı kalarak, sadece vicdanımın emrine uyarak yerine getireceğime namusum, şerefim ve kutsal saydığım tüm inanç ve değerlerim üzerine and içerim."

HAKEM SAYISI ARTIRILDI

Başka bir diğer değişikliğe göre, profesyonel liglerde görev yapan hakem ve gözlemciler notere mal beyanı sunmak zorundalar. Aksi takdirde görev alamayacaklar.

Gözlemciliğin yaş sınırı 65’ten 70’e yükseltilirken, Süper Lig hakem kadrosunun da sayısı artırıldı. Hakem sayısı, ligdeki takım sayısının en fazla yüzde 30 üzerindeydi. Bu oran geçici maddeyle yüzde 50'ye yükseltildi. 19 takımlı Süper Lig’de en fazla 29 hakem görev yapabilecek.

Öne Çıkanlar