1'inci Derece Sit Alanındaki mezarlıkta define kazısı yapanlardan biri profesör çıktı

1'inci Derece Sit Alanındaki mezarlıkta define kazısı yapanlardan biri profesör çıktı
Üniversitede öğretim üyesi olan Prof. Dr. Güllü’nün yakalandığı mezarlığın, Kurtuluş Savaşı’nda hayatını kaybeden askerlerin defnedildiği bölge ve 1'inci Derece Sit Alanı olduğu belirtildi.

Afyonkarahisar'ın Bolvadin ilçesindeki mezarlıkta kazı yapıp define ararken yakalanan dört kişiden birinin, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Öğretim üyesi Prof. Dr. Mevlüt Güllü olduğu ortaya çıktı.

DHA’nın haberine göre olay, 10 Mart'ta Bolvadin’deki mezarlıkta meydana geldi. Gece saatlerinde devriye görevi yapan bekçiler, mezarlıkta kendilerini görünce kaçan kişileri fark etti. Takip sonrası kaçanlardan Mevlüt Güllü mezarlıkta, M.Ş. ise yakındaki bir evin bahçesinde yakalandı. Bölgede araştırma yapan bekçiler, iki mezar ortasındaki ağacın altının define amacıyla kazma ve kürekle kazıldığını tespit etti.

KAZI YAPILAN BÖLGE, BİRİNCİ DERECE SİT ALANI VE SAVAŞTA ÖLEN ASKERLERİN DEFNEDİLDİĞİ YER

Gözaltına alınan iki kişi, emniyetteki ifadelerinde, yanlarında 2 kişinin daha olduğunu bildirdi. Polis, H.B. ile M.A.D.'yi de evinde gözaltına aldı. Şüpheliler emniyetteki sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Mezarlıkta define kazısı yapanlardan Mevlüt Güllü'nün, AKÜ Harita Mühendisliği Bölümü Jeodezi Bilim Dalında profesör olduğu belirlendi. Mezarlığın, Kurtuluş Savaşı döneminde hayatını kaybeden askerlerin defnedildiği bölge ve 1'inci Derece Sit Alanı olduğu belirtildi.

ADLİ İŞLEM BAŞLATILDI

4 kişi hakkında 'izinsiz kazı yapmak' ve 'sit alanına zarar vermek' suçlarından adli işlem başlatıldı.

Öne Çıkanlar