MetroPOLL Araştırma: Yurttaş 'sürtük' ifadesinden rahatsız

MetroPOLL Araştırma: Yurttaş 'sürtük' ifadesinden rahatsız
MetroPOLL'ün anketinde Erdoğan'ın Gezi eylemcileri için kullandığı 'sürtük' ifadesi için katılanların yüzde 76,8'i 'yanlış' dedi. AKP'lilerin ise yüzde 39,4'ü, bu sözü 'doğru' buldu.

MetroPOLL Araştırma, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemlerine katılanlar için kullandığı ve kamuoyunun tepkisini çeken "sürtük" ifadesi ile ilgili anket yaptı.

Halka, "Birisine 'sürtük' demek hakaret midir?" diye soruldu. Haziran ayında yapılan ankette halkın yüzde 83 hakaret olduğunu savunurken, yüzde 13,8'i hakaret olmadığını savundu.

AKP seçmenin yüzde 70,5’i ‘sürtük’ün hakaret olduğunu söylerken yüzde 25,3’ü hakaret olmadığını savundu. CHP, İYİ Parti ve HDP seçmenlerinin ezici çoğunluğu hakaret olduğunu söylerken MHP seçmeninin de yüzde 80,6’sı, söz konusu ifadenin hakaret olduğunu söyledi.

AKP SEÇMENİNİN YARISINDAN FAZLASI DA YANLIŞ BULDU

Aynı katılımcılar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Gezi protestolarına katılan yurttaşlara ‘sürtürk’ demesini doğru buldunuz mu?" sorusuna ise yüzde 76,8 oranında "Hayır, doğru bulmuyorum" yanıtını verdi. Yüzde 18,2’lik kesim ise doğru bulduğunu söyledi.

Ankete göre AKP seçmenlerinin yüzde 51,8’i bu ifadeyi doğru bulmadığını, yüzde 39,4’ü ise doğru bulduğunu söyledi.

Anket, 2 bin 123 kişinin katılımıyla bilgisayar destekli telefonda anket yöntemiyle yapılırken, hata yapı +/-2,08 olarak açıklandı.

Öne Çıkanlar