Metin Lokumcu davası: Emri kaymakam verdi

Metin Lokumcu davası: Emri kaymakam verdi
Hopa'da polisin biber gazı sonucu hayatını kaybeden Metin Lokumcu'nun ölümüyle ilgili dava devam ediyor. Erzurum Çevik Kuvvet Amiri Erol Darcan, savunmasında 'Emri kaymakam verdi' dedi.

Emekli öğretmen Metin Lokumcu'nun 2011 yılında, Artvin'in Hopa ilçesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitingi öncesi düzenlenen eylemde polisin sıktığı biber gazı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin dava, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülüyor.

Davayı CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ve CHP Milletvekili Ahmet Kaya ile Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Cervatoğlu da takip ediyor.

'EMRİ KAYMAKAM VERDİ'

Duruşma kimlik tespitlerinin ardından başladı. Bianet'ten Evrim Kepenek'in haberine göre, daha önce savunması alınmayan Erzurum Çevik Kuvvet Amiri Erol Darcan savunma yapıyor. Darcan savunmasında şunları söyledi:

"Erzurum’dan 74 kişi ile birlikte hareket ettik. Bir gün önce Hopa’ya vardık. Orada bir otele yerleştik. İlçe Emniyet Müdür ilke temas kurduk. Sonra bize mitingden söz ettiler. Miting alanına gittik orayı kontrol ettik. Ertesi gün belirtilen saatte görev aldım. Bir basın açıklaması yapıldı. İlçe Emniyet Müdür bazı anonslar yaptı. Bu anonsların ardından grup dağılmayınca kaymakam bey bir müdahale emri verdi. Emir bana Fatih Ünlü tarafından iletildi. Rahmetlinin ölüm haberinin ardından olaylar daha yükseldi. Olay bundan ibaret."

Davanın, 18 Şubat’taki duruşmasında, mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen iki sanık polis, Erol Darcan ve Taner Ballı’nın zorla getirilmesine, sanıklar Abdullah Aktaş’ın ve Mehmet Yüksel’in duruşmada dinlenmesi talebinin reddine karar vermişti.

Öne Çıkanlar