Metin Lokumcu davasında yaşam savunucularının katılım talebi reddedildi

Metin Lokumcu davasında yaşam savunucularının katılım talebi reddedildi
Metin Lokumcu davası 30 Eylül’e ertelendi. Yaşam savunucusu dernek ve kurumların davaya katılım talepleri reddedildi, sanık polisin savunması alındı.

Artvin Hopa’da Tayyip Erdoğan’ın 2011’deki mitingi öncesi düzenlenen protestolarda polisin biber gazlı saldırısı sonucu yaşamını yitiren emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümünden sorumlu polislerin yargılandığı davanın 5'inci celsesi Trabzon Adliyesi’nde görülmeye başladı.

Duruşmada yaşam savunucusu dernek ve kurumların davaya katılım talepleri reddedildi. Sanık polis Taner Ballı’nın savunmasına geçildi.

'TALİMATI ÇEVİK KUVVET ŞUBE MÜDÜRÜ DARCAN'DAN ALDIM'

Sanık Taner Ballı sorgusunda "Gaz kullanma talimatını dönemin Çevik Kuvvet Şube Müdürü Erol Darcan’dan aldım" dedi.

Savcı gazların usulüne uygun kullanılıp kullanılmadığı konusunda iç güvenlik uzmanlarından oluşan bilirkişi heyetinden rapor alınmasını talep etti.

Sanık polis memuru Taner Ballı’nın sorgusunun ardından duruşmaya ara verildi.

Ordu Çevre Derneği Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Sinop Nükleer Karşıtı Platform Derneği adına Kayhan Konukçu, Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan, TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Dursun Kahraman, Hemşin Yaşam Derneği Başkanı Tuğba Yazıcı, İkizdere Çevre Derneği’nden Halit Yılmaz ve Dursun Baş ara esnasında açıklamalarda bulundu.

Duruşmaya 14.00 itibariyle devam edildi.

'HEYELANLAR MEYDANA GELMESİN DİYE MÜCADELE ETTİ'

Avukat Sercan Aran, "Bugün Artvin’de bir heyelan meydana gelmiştir. Bu heyelanda insanlar hayatını kaybetmiştir. Metin Lokumcu böyle heyelanlar meydana gelmesin diye mücadele etmiş bir kişidir. O yüzden bu dosya ihtimamla takip edilmek zorundadır" dedi.

6'INCI CELSE 30 EYLÜL'DE

Karar için tekrar ara verildi ve mahkeme heyeti davanın 30 Eylül gününe ertelendiğini açıkladı.

Mahkeme ara kararlarında, tüm talepler ve mütalaa yönünde heyet değişikliği nedeniyle bir sonraki celse değerlendirilmesine karar verdi.

Duruşma sonrası Adliye önünde açıklama yapıldı.

Öne Çıkanlar