Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: 1'i ağır 25 yaralı

Mersin'deki orman yangını kontrol altına alındı: 1'i ağır 25 yaralı
Orman Bakanlığı Mersin'in iki ilçesinde dünden bu yana süren orman yangının kontrol altına alındığını duyurdu. Sağlık Bakanı Koca da yangından 1’i ağır 25 kişinin etkilendiğini açıkladı.

Muzaffer DURU


Mersin’in Gülnar ilçesine bağlı Büyükeceli Mahallesi'nde dün sabah başlayarak ardından Silifke ilçesine yayılan yangın kontrol altına alındı. Tarım ve Orman Bakanlığı, yangının 29’uncu saatte kontrol altına alındığını duyurdu.

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki, "Orman yangını bu saat itibarıyla kontrol altına alınmıştır. Başta orman teşkilatımız, çalışanları, valimiz, bölge milletvekillerimiz dahil olmak üzere yangının başladığı saatten itibaren olay mevkisinde yangını söndürme çalışmalarına iştirak etmiş bulunmaktayız. Toplam 11 uçak, 29 helikopter ile 138 arazöz, bunların bir kısmı AFAD başta olmak üzere, orman teşkilatımız dışındaki diğer kamu kurumlarından gelen araçlarla birlikte iş makineleriyle yangına müdahale edilmiştir. 850'nin üzerinde yangın söndürmede personel bu saat itibarıyla yangın söndürme çalışmalarında aktif olarak bulunmuşlardır" açıklamasını yaptı.
Öte yandan zarar tespit çalışmalarının sürdüğü yangın bölgesinde ilk belirlemelere göre 1500 hektar alan zarar gördü.

SAĞLIK BAKANI KOCA: 1’İ AĞIR 25 KİŞİ YANGINDAN ETKİLENDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yangına ilişkin yaptığı açıklamada, bölgedeki yurttaşların sağlık durumuna ilişkin bilgi paylaştı. Bakan Koca "Mersin Gülnar'da dün ormanlık alanda çıkan yangından 25 kişi etkilenmiştir. 8 kişinin tedavisi devam ediyor. 1'inin durumu ağır, 3'ünün durumu orta, 4'ünün durumu iyidir. Yaralılara ve Mersin halkına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum" açıklamasını yaptı.
KAPATILAN KARAYOLU ULAŞIMA AÇILDI

Karayolları Genel Müdürlüğü ise dünden bu yana süren orman yangını nedeniyle tedbir amaçlı kapatılan yolların yeniden açıldığını duyurdu. Yangının Yeşilovacık Mahallesi'ndeki farklı noktalara sıçrayan kısmına yönelik müdahale, sabah saatlerinden itibaren havadan ve karadan sürdürülmüştü. Dün gece saatlerinde yangın nedeniyle kapatılan Mersin- Antalya karayolu sabah saatlerinde tekrardan açıldı. Yangın nedeniyle geçici olarak trafiğe kapatılan Aydıncık-Silifke yolu Büyükeceli mevki de yeniden ulaşıma açıldı.

VALİ PEHLİVAN: TÜM İHTİMALLER DEĞERLENDİRİLİYOR

Yangına ilişkin açıklama yapan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan sabotaj olasılığıyla ilgili bir soruya  "Tüm ihtimaller değerlendiriliyor. Şu anda 'kesin şu nedenle olmuştur' diye henüz bir şey diyemiyoruz fakat üzerinde ilgili ekiplerimiz ve arkadaşlarımız çalışıyorlar. Şu an böyle bir tespit söz konusu değil fakat çok yönlü değerlendiriliyor. İlgili ekiplerimiz çalışmalarını yapıyorlar" yanıtını verdi.

790 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ, 7 MAHALLENİN ELEKTİRİĞİ KESİLDİ

Silifke ve Gülnar ilçelerinde etkili olan yangın nedeniyle tedbir amaçlı olarak 303 konut boşaltılarak 790 kişi tahliye edilmişti. Ayrıca Toroslar EDAŞ tarafından, güvenlik amacıyla Silifke ve Gülnar'daki 7 mahallede 93 trafonun enerjisi kesildi.
YÜZLERCE KİŞİYLE HAVADAN KARADAN MÜDAHALE

Orman yangınına kontrol altına alma çalışmaları, Orman Genel Müdürlüğü, Milli Savunma Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı, itfaiye ve destek illerden toplam 29 helikopter, 11 uçak, 138 arazöz, 15 dozer ve 850 personel ile sürdürüldü. Gece havanın kararmasıyla havadan müdahaleye, gece görüşlü helikopterler ile devam edildi. AFAD Başkanlığı, Gülnar ilçesinde 450, Silifke ilçesinde ise 370 vatandaşın evlerinden tahliye edildiğini ve bu vatandaşların barınmaları için 843 kişilik tesis planlamasının yapıldığını bildirdi.

Yangının ikinci gününün ilk ışıklarıyla havadan müdahale tekrar başlatıldı. Uçaklar, yangın bölgesine yaptıkları sortilerle alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek için büyük çaba sarf ederken, karadan müdahale de aralıksız şekilde sürdürüldü. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar