Mersin'de öğretmenler, sürgün cezalarını protesto etti

Mersin'de öğretmenler, sürgün cezalarını protesto etti
Mersin'de öğretmenler Gazi Anadolu Lisesinde haksız kazanç elde edeildiğini ortaya çıkararak kamuyu zarardan kurtaran öğretmenlerin sürgüne gönderilmesine tepki gösterdi.

Eğitim Sen ve Eğitim İş Mersin şubeleri, Gazi Anadolu Lisesinde, kamu malından usulsüz biçimde haksız kazanç elde edildiğini ortaya çıkaran eğitim emekçilerinin cezalandırılmasına tepki gösterdi.

Mersin'in köklü okullarından biri olan Gazi Anadolu Lisesinde çalışan eğitim emekçileri, okuldan kamu malından usulsüz biçimde haksız kazanç elde edildiğini ortaya çıkarmalarına rağmen bunun sonucunda kusurlu kişilerle birlikte kendileri de cezalandırıldı.

KAMUYU ZARARDAN KURTARAN ÖĞRETMENLER SÜRGÜN EDİLDİ

Eğitim Sen Mersin Şubesinin yaptığı açıklamada söz konusu olay şu ifadelerle anlatıldı:

"Kamu malından usulsüz biçimde haksız kazanç elde edenler, okul spor salonunu Bakanlığın genelgeyle yasaklamasına rağmen üçüncü kişilere kiralayanlar, spor salonu kirasını mevzuata aykırı biçimde tahsil edenler, görevlerini kötüye kullananlar cezalandırılırken okuldaki bu uygulamaları, olayları ortaya çıkaran Gazi Anadolu Lisesi öğretmenleri de cezalandırılmıştır. İdari soruşturma sonunda kusurlu uygulamaları ortaya çıkaran bu eğitim emekçisi arkadaşlarımıza önce kınama cezası verilmiş, daha sonra geçmiş başarılı meslek yaşamları dikkate alınarak kınama cezası bir alt ceza olan uyarı cezasına çekilmiş, kamu malını korumak için mücadele eden bu başarılı eğitim emekçisi arkadaşlarımıza suç işleyenlere verilen idari bir tedbir olan yer değiştirme cezası da uygulanmıştır. Yani, kamuyu zarardan kurtaran, iş yerinde eğitim kalitesini yükseltmek için mücadele eden öğretmen arkadaşlarımız da sürgüne gönderilmiştir."

CEZA, 'HUKUKSUZLUKLARI DİLE GETİRMEK CEZALANDIRILACAKTIR' ALGISI YARATACAK

Eğitim emekçilerine suçu ve suçluyu bulup ortaya çıkardıkları için sürgün cezası verilmiş olmasının hem vicdanları sızlattığı hem de yerleşik tüm hukuk kurallarını alaşağı ettiği ifade edilen açıklama şu şekilde devam etti:

"Artık işyerlerimizde gördüğümüz hukuksuzlukları dile getirmek cezalandırılacaktır algısı yaratan bu uyarı ve sürgün cezası kamu malını kötü niyetli kişilerin hoyrat insaflarına bırakacaktır.

Soruşturma sonucu verilen cezaların uygulanması da vahim sonuçlar doğuracaktır. Nitekim Gazi Anadolu Lisesinde yaşanan usulsüzlükleri yetkili amirlerine bildiren, kamu malının mevzuata aykırı kullanılmasını engelleyen öğretmenlerimizden birinin aldığı yer değiştirme, sürgün cezası hayati tehlike doğurabilecekken sağlık özrünü, sağlık raporunu dikkate almadan sürgün cezası verenler arkadaşımızın hayatından sorumludurlar. Gün ışığına maruz kaldığında DNA bozulması yaşayan, bu nedenle kapalı salonu olan bir okulda çalışması gereken arkadaşımızın başına gelecek her türlü olumsuzluktan sürgün kararını alanlar, uygulayanlar sorumludur.

Eğitim Sen olarak üyemiz olsun ya da üyemiz olmasın hak, adalet arayan tüm eğitim ve bilim emekçilerinin yanında dün olduk, bugün de yanlarında oluyoruz, yarın da yanlarında olacağız. Hem üyemizin, hem de üyemiz olmasa dahi sürgüne uğratılan, hak mücadelesi veren arkadaşlarımız, kamuoyu, bu cezayı verenler bilsin ki hukuk önünde adalet arayışımıza hiçbir güç engel olamayacaktır. Hukuksuz cezaların altına imza atanlarla hukuk önünde hesap soracağız."

Öne Çıkanlar