Merkel ve Macron Putin ile İdlib görüştü

Merkel ve Macron Putin ile İdlib görüştü
Almanya Başbakanı Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Rusya Devlet Başkanı Putin ile İdlib'i ele aldı.

Alman Bakanlar Kurulu Sözcüsü Seibert, Merkel ve Macron’un, Rusya Devlet Başkanı Putin'e, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İdlib konusunda ortak görüşmelere hazır olduklarını söylediğini aktardı.

Alman Bakanlar Kurulu Sözcüsü Steffen Seibert, Başbakan Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile İdlib'deki gelişmelere ilişkin bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini açıkladı.

Seibert, yaptığı açıklamada Merkel ve Macron'un, Putin'e Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile İdlib krizini çözmek için ortak görüşmelere hazır olduklarını söylediği bilgisini verdi.

Ayrıca liderlerin Suriye'nin kuzeybatısındaki gerilimi azaltmaya dönük çabalara dahil olmaya hazır olduklarını ifade ettiğini aktaran Seibert, "Şansölye Merkel ve Cumhurbaşkanı Macron, Suriye’nin İdlib bölgesindeki insanların yıkıcı insani durumundan ne kadar endişe duyduklarını açıkladı. Onlar, askeri operasyonlara derhal son vermeye ve muhtaçlara engelsiz insani erişimi sağlamaya çağırdı. Onlar, krize politik çözüm bulmak amacıyla Devlet Başkanı Putin ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ortak görüşme gerçekleştirmeye hazır olduklarını dile getirdi" dedi. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar