Mephisto çalışanları insanca koşullar için direniyor

Mephisto çalışanları insanca koşullar için direniyor
Çalışma koşullarına karşı direnişe geçen Mephisto çalışanları, direnişin dokuzuncu gününde bir açıklama yaparak insanca koşullar talep etti.

ARTI GERÇEK- Adını artık düşük ücret, işçi kıyımı ve çalışma koşullarının ağırlığıyla duyuran Mephisto, şimdilerde bu gidişe dur demek isteyen çalışanlarının direnişinin merkezi haline geldi.

İşçi kıyımlarına karşı, Beşiktaş şubesinde başlattılan direnişin dokuzuncu gününde bir açıklama yapan Mephisto çalışanları, Mephisto’ya zarar verenlerin, insanları bu koşullarda çalışmaya mahkum edip, itiraz edenleri ‘işsizlik sopasıyla’ dövmek isteyenler olduğunu söyledi:

MEPHİSTO'YA ZARARI KİM VERİYOR?

"Her gün yüzlerce insana haklılığımızı anlatıyoruz. Bir hafta önce önümüzde iki yol vardı. Ya bu direnişe başlayacaktık ya da bir başımıza haksızlığa uğramanın burukluğuyla, insana olan inançsızlığın karamsarlığıyla hayatımıza devam edecektik. Biz ilkini tercih ettik. Ve büyük bir mutlulukla yineliyoruz, biz bu direnişi şimdiden kazandık."

Mephisto yönetiminin direnişinin markaya zarar verdiği suçlamasına da yanıt veren çalışanlar, "Bizim için, başlattığımız direnişle, Mephisto’ya geri dönüşü olmayan zararlar verdiğimiz söyleniyor. Sorunlarımızı içeride çözebilirdik, eyleme ne gerek vardı deniyor. Sorunları çözmek isteyen bizdik, yokuşa süren siz. Mephisto’ya zarar verenler, mağaza önünde başı dik hakkını arayanlar değil, insanları bu koşullarda çalışmaya mahkum edip, itiraz edenleri ‘işsizlik sopasıyla’ dövmek isteyenlerdir" ifadelerini kullandı.

Mephisto yönetimine, seslenen çalışanlar, kamuoyuna açıklama yapılması için 4 soru yöneltti:

  • Kapı önünde direnen arkadaşlarımız neden işe geri alınmıyor?
  • Günlük 9,60 tl yemek ücretinde daha ne kadar ısrar edeceksiniz?
  • 9 saat ayakta çalışan işçileriniz insanca bir dinlenme mekanı hak etmiyor mu?
  • Çalışanlarınızın örgütlü hareket etmesini neden bir tehlike olarak görüyorsunuz?"

 

Öne Çıkanlar