Memur-Sen memurlara yalnızca 38 lira iyileşme sağlanmasına tepki gösterdi

Memur-Sen memurlara yalnızca 38 lira iyileşme sağlanmasına tepki gösterdi
Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, iyileştirmenin evli ve çocuklu bir memurda aylık 38 TL tutarlarında olduğunu açıkladı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, vergi muafiyetinin memur maaşlarında beklenen artışı karşılamadığını, iyileştirmenin evli ve çocuklu bir memurda aylık 38 TL tutarlarında olduğunu açıkladı. Yalçın, "Kamuoyunun bilgi karmaşasından kurtulması için Maliye Bakanlığı’nı konuya bir an önce açıklık getirmeye davet ediyoruz. Ekonomik kayıpların telafisi için Ocak maaşlarına yetişecek ek zam yapılmalıdır" açıklamasını yaptı.

Memur-Sen, gelir vergisi muafiyetinin memur maaşlarında yapacağı değişikliğe ilişkin bir tablo yayımladı. Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, muafiyetin kamu görevlilerinde 300 TL gibi bir iyileştirme getirmediğinin tablolarda görüldüğünü belirterek, Maliye Bakanlığı'nın konuya açıklık getirmesi gerektiğini kaydetti. Memur-Sen'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

'300 TL İYİLEŞTİRME GETİRMEMEKTEDİR'

"Kamu görevlisinin evli ve çocuğu olması halinde değişen AGİ tutarı, gelir vergisinin üstünde kalmakta olup, artan tutar kamu görevlisine ödenmemekteydi. Yeni düzenleme ile kadrolu kamu görevlilerine aylık ortalama 300 TL gibi bir iyileştirme getirmediği, söz konusu iyileştirmenin evli ve çocuklu kamu görevlisinde aylık ortalama 38 TL tutarlarında olduğu görülmektedir. Diğer taraftan; KİT personeli, sözleşmeli, idari hizmet sözleşmeli ve farklı unvanlar altında istihdam edilen personelin vergi matrahına esas unsurları, kadrolu kamu görevlisine göre yüksek tutarlarda olmasından dolayı erken aylarda yüzde 20 ve yüzde 27’lik vergi dilimlerine girmekte ve muafiyetin maaşlarına/ücretlerine yansıması daha yüksek olmaktadır.

Bu çerçevede, kadrolu ve sözleşmeli personele ilişkin vergi muafiyetinin maaşlarda oluşturacağı artışı tablolarla ortaya koyuyor, kamuoyunun bilgi karmaşasından kurtulması için Maliye Bakanlığı’nı konuya bir an önce açıklık getirmeye davet ediyoruz."

'MEMURA İLAVE EŞİT ZAM' OLARAK GÖRÜLMEMELİDİR'

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'ın ise konuya ilişkin sosyal medya paylaşımı şöyle:

"Vergi muafiyeti düzenlemesi, memurlarda eşit ilave artış sağlamamakta, muafiyet konusunda kamuoyuna yansıyan rakamlar gerçeği yansıtmamaktadır. Maaşlarda farklı artışlar sağlayan, vergi muafiyeti tutarları, asla 'memura ilave eşit zam' olarak görülmemelidir. Konfederasyonumuz tarafından hazırlanan tablolar durumu net bir şekilde ortaya koymakta, muafiyet kamu görevlileri tarafından beklenen artışı karşılamamaktadır. Ekonomik kayıpların telafisi için ocak maaşlarına yetişecek ek zam/ilave ödeme yapılmalıdır."

(ANKA)

Öne Çıkanlar