Memur konfederasyonlarının üye sayısı açıklandı

Memur konfederasyonlarının üye sayısı açıklandı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sendikalı memur sayısını açıkladı.

ARTI GERÇEK- Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı kamu çalışanlarının sendika üye sayısını açıkladı. Eylül ayı istatistiklerine ilişkin ‘Kamu Görevlileri Sendikaları Ve Toplu Sözleşme Kanunun Gereğince Kamu Görevlileri Sendikaları İşle Konfederasyonların Üye Sayılarına İlişkin 2020 Eylül İstatistikleri Hakkında Tebliğ’ yayımlayan Bakanlığın verilerine göre 1 milyon 732 bin 623 memur sendikalı. Genel toplamda ise kamuda 2 milyon 942 memur bulunuyor.

KAMUDA 'BAĞIMSIZLIK' EĞİLİMİ

Memur sendikaları konfederasyonları arasında en çok üyeye sahip olan Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur- Sen( oldu. Memur- Sen’in 1 milyon 13 bin 920 üyesi bulunuyor. Türkiye Kamu Çalışanları Senidikaları Konfederasyonu 426 bin 100 üye sayısı ile ikinci konfederasyon oldu. Üçüncü en çok üyeye sahip olan ise Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) oldu. KESK’in 137 bin 242 üyesi bulunuyor. KESK’i 69 bin 794 üye ile Birleşik Kamu İşgörenleri Sendikaları Konfederasyonu takip etti.

Öte yandan bağımsız sendikalar 47 bin 357 üye ile 8 konfederasyonun üye sayılarından fazla üyeye sahip. İşçi konfederasyonlarında olduğu gibi kamu çalışanlarında da bağımsız sendikalara üye olma eğilimi dikkat çekiyor.

Öne Çıkanlar