Meksika'da 6,9 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

Meksika'da 6,9 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı
Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, depreme ilişkin yaptığı ilk açıklamada 'Henüz can kaybı bildirimi olmadı' dedi.

Foto: AP


ABD Jeolojik Araştırma Kurumu, başkent Mexico City'de 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. ABD Tsunami Uyarı Sistemi tarafından depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

Ulusal Sismoloji Servisine göre deprem, ülkenin güneyindeki Guerrero eyaletine bağlı Akapulko'da meydana geldi. Büyüklük 6,9 olarak duyuruldu.

ABD Tsunami Uyarı Sistemi tarafından depremin ardından tsunami uyarısı yapıldı.

Sarsıntıdan, Michoacan, Jalisco ve başkent Meksiko'nun da etkilendiği açıklandı.

Meksika Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, depreme ilişkin yaptığı ilk açıklamada "Henüz can kaybı bildirimi olmadı" dedi.
TÜRKİYE’NİN MEKSİKA BÜYÜKELÇİLİĞİ’NDEN ÇAĞRI

Deprem sonrası Türkiyenin Meksika Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada, "Depremden ötürü yardıma ihtiyacı olan vatandaşlarımız +52 55 7917 7785 nolu acil telefon hattımızdan büyükelçiliğimize ulaşabilirler" denildi.

Türkiye'nin Meksika Büyükelçisi Tahsin Timur Söylemez, deprem sonrası TRT Haber yayınında şimdiye kadar sıkıntılı bir durum olmadığını belirterek "İlk deprem 7,1 olarak açıklandı. Depremden 20 dakika sonra 5,4 büyüklüğünde bir deprem daha oldu. Akapulko bize 200 kilometre mesafede. Baya bir sallandık. Şimdilik ağır bir zarar yok. Ölüm vakası henüz yok ama binalarda zarar var. Herkes toplanma merkezlerinde. Biraz da korku içindeler. Sosyal medya üzerinden vatandaşlarımıza da ulaşmaya çalışıyoruz. Şimdiye kadar ulaşan sıkıntılı bir durum yok. İzlemeye devam ediyoruz. Sıkıntılı bir durumda vatandaşlarımızın yanındayız" dedi.

‘DENİZİN YÜKSELDİĞİNE DAİR SÖYLENTİLER VAR’

Tsunami uyarılarına ilişkin de bilgi veren Söylemez, "Herkes dışarıda. Artçı depremler olmaya devam ediyor. Akapulko sahilinde denizin yükseldiğine dair söylentiler var, sosyal medyada. Vatandaşlara deniz kenarlarından uzak durmaları yönünde uyarılar yapılıyor. Bazı bölgelerde elektrik kesintileri var. Toplu taşımalarda sıkıntılar var. Sosyal medya hesaplarımızdan telefon numaralarımızı paylaştık. İhtiyaç duyan vatandaşlarımız bize o numaralardan ulaşabilirler" açıklamasını yaptı.

 

Öne Çıkanlar