'Mehmet Eymür 22 gün boyunca bana ve arkadaşlarıma elektrikle işkence yaptı'

'Mehmet Eymür 22 gün boyunca bana ve arkadaşlarıma elektrikle işkence yaptı'
Mehmet Eymür, işkence ile ilgili 'Beni bugüne kadar şikayet eden çıktı mı?' ancak Faik Güleçyüz' Zihni Paşa Köşkü’nde baş işkenceci Mehmet Eymür'dü' demişti.

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün, Halk TV yayınında "Kimseye elektrikli işkence yapmadım, klasik falakalar vardı" diye konuştu. Ancak Eymür'ün sözlerinin gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı.

Eymür bu açıklamaları yapsa da "Kontrgerillaya Karşı İnisiyatif Hareketi" Kurucusu Faik Güleçyüz, KHK TV’ye 20 Mart 2021 tarihinde yayınlanan söyleşisinde "Mehmet Eymür 22 gün boyunca bana ve arkadaşlarıma elektrikle işkence yaptı" diye konuşmuştu.

Eymür ise katıldığı programda "Samimi söyleyeyim mi, yani o kadar çok sorgudan geçtim ki, yaptım dediğim hakikaten yaptım mı yapmadım mı onu da bilmiyorum. Gençken tabii daha ataktım. Zaman zaman yanlışlar yapmış olabilirim. Elektrik kullanmadım ben hiçbir zaman" sözleriyle kendini savunmuştu.

"Yanlış şeyler yapmış olabilirim" ifadesinden neyi kastettiği sorulan Eymür, "Falakalar vardır, klasik, attım. Eğer bir insan, ağır bir ceza alacak işlem yaptıysa bu insanın konuşması lazımsa, bunu bir şekilde ikna etmeniz lazım. Eğer iyilikle bunu ikna edemiyorsanız daha şiddetli yollara başvuruyorsunuz. Beni bugüne kadar hiç şikayet eden kimse çıktı mı?" diye yanıt vermişti.

'BAŞ İŞKENCECİ MEHMET EYMÜR...'

Sanatçı Yılmaz Güney’in Koğuş arkadaşı Faik Güleçyüz, ise KHK TV’deki söyleşisinde, Türkiye’de ilk defa elektrik işkencesinin kendilerine uygulandığını söylemiş ve "Mehmet Eymür 22 gün boyunca bana ve arkadaşlarıma elektrikle işkence yaptı." şeklinde konuşmuştu.

Kendilerine işkence yapanın bir dönem MİT’in başındaki isimlerden Mehmet Eymür olduğunu ileri süren Güleçyüz şunları söylemişti:

"Zihni Paşa Köşkü’nde 'Öldür Allahım' feryatları yeri göğü inletiyordu. Bu sesleri duyduğunu söyleyen; hâlen yaşayan Sultan Sokak sakinleri de var. Bu işkencecilerden; baş işkenceci Mehmet Eymür şimdi kaçacak delik arıyor. Peşindeyiz; bizden kurtuluş yok, sana. Seni adaletin önüne çıkaracağız. Ülkemizde devletin sorguda işkence yapmasının, kökünü kazıyacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar