Meclisin 'terörist' kebapları

Meclisin 'terörist' kebapları
Bahçeli’nin bu açıklamasına Adanalı, Antepli, Urfalı kebapçılar yanıt verdi ama esasında bu tartışma çok daha önce başlamıştı.

Ahmet NESİN


ARTI GERÇEK- MHP genel başkanı Devlet Bahçeli’nin ilginç bir kişiliği var, parti ve lider olarak hiçbir zaman başa oynamasa da, arasıra yaptığı konuşmalarla ne kadar önemli (????) olduğunu kanıtlıyor.

Ya rakamlarla oynuyor yada kimi sözcükleri değişik şekilde söyleyerek uzun zaman kendisi hakkında konuşulmasına neden oluyor. "Püskevit"i anımsamayan yoktur sanırım. Sayılarla olan bölümü yazacağım ama gülmekten yazamıyorum, o yüzden iyisi mi ben linkini vereyim.

Bahçeli’nin en sevdiğim tümcelerinden birisi: "Terör azmış, artmış, haddi aşmıştır."

Evet, terör haddini de aşınca bunu somut verilerle kanıtlamak gerekiyor. Bunun üzerine Bahçeli önceki gün grup toplantısında yaptığı açıklamada "Vatandaşlarımızın günlük iaşe çabasını istismar edip pireyi deve yapanlara da terörün acıklı maliyetini hatırlatmak görevimizdir. Teröre yardım ve yataklık yapan bölücü kebapçıların işsizlikte payı vardır" dedi.

Bahçeli’nin bu açıklamasına Adanalı, Antepli, Urfalı kebapçılar yanıt verdi ama esasında bu tartışma çok daha önce başlamıştı.

15 Temmuz darbe girişimine karşı yapılan darbe dönemlerinde, "Fetö" mücadelesi tam gaz devam ederken AKP Sinop milletvekili Mehmet Ersoy meclis lokantasında yemek yemek ister. Listeyi karıştırırken bir de bakar ki "Samanyolu Kebap" diye bişey var.

Samanyolu kebabı...

Esasında aynı zamanda TBMM içişleri komisyonu başkanı da olan Ersoy, o anda "Samanyolu Kebabı"nı tutuklayabilir ama kendisi bu yola başvurmaz ve hemen yemeklerden sorumlu olan Destek Hizmetleri Başkanlığı'nı arar ve paralel yapıyla bu kadar ciddi mücadele verildiği bir dönemde, mecliste bu yemeğin ciddiyetlerini bozduğunu söyler ve yemek hemen unufak edilerek yok edilir ve listeden de kaldırılır.

Devlet Bahçeli adına üzüldüm, kebabın teröristini kendisinden önce AKP’li Ersoy bulmuş ama iş işten geçmeden Bahçeli’ye bir önerim olacak. Mecliste bir de "Kandil Kebabı" var başgan, artık kontrol sende.

Kandil kebabı...

Öne Çıkanlar