Meclis olağanüstü toplanıyor

Meclis olağanüstü toplanıyor
Cumartesi günü olağanüstü toplanacağı açıklanan Meclis'te 'Bağımsız Kürdistan Referandumu', Irak ve Suriye tezkereleri görüşülecek.

GÜNCEL - AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  'Bağımsız Kürdistan Referandumu', Irak ve Suriye tezkereleri gündemiyle Meclis'in Cumartesi olağanüstü toplanacağını açıkladı.

 

AKP Grup Başkanvekili Elitaş, hükümet kararını Twitter hesabından, "Meclis'i Cumartesi günü saat 16:00'da olağanüstü toplayacağız" mesajıyla duyurdu.

23 Eylül'de olağanüstü toplanacak meclis oturumunda, TSK'nın Irak ve Suriye’ye sınır ötesi harekat yapması için hükümete verilen ve 30 Ekim'de sona ereck izni bir yıl daha uzatan tezkere görüşülecek.

MHP'DEN HÜKÜMETE TAM DESTEK

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, hükümetin olağanüstü toplanma çağrısına tam destek verdiklerini açıkladı:

"MHP olarak cumartesi günkü olağanüstü toplantıya katılıp, Irak tezkeresine destek vereceğiz."

KILIÇDAROĞLU: İÇERİĞİNİ BİLMEDEN YORUM YAPAMAM'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Habertürk TV’de meclis'te Cumartesi günü yapılacak, tezkere görüşmesini değerlendirdi.

Kılıçdaroğlu, "Tezkerenin önemi kalkmış değil. İçeriğini bilmeden yorum yapamam. Eski tezkereye destek vermiştik. Önümüzdeki sürece bakacağız. MGK kararları yansıyabilir. Oturup konuşup kararımızı vereceğiz" dedi.

CHP TEZKERENİN ÖNCELİKLE İÇERİĞİNE BAKACAK

Meclisin olağanüstü toplanma kararını değerlendiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, "Olağanüstü toplantı kararı bir noktada referandum öncesi gözdağıdıdır" dedi.

Hükümetin0süreci muhalefeti bilgilendirmeden, nerede durduğunu belli etmeden uzun süre götürmeye çalıştığını söyleyen Yılmaz,  "Tezkerenin içeriğine bakacağız. Ona göre değerlendirmemizi yapacağız. Daha önce IŞİD ve diğer terör örgütlerine dönük gelen tezkerelere desteklemiştik. Ama şimdi ne gelecek bilmiyoruz, içeriğine bakacağız" dedi.

'HİÇ BİR ŞEYİN OLAĞANÜSTÜ GÖRÜLMEYECEĞİ BİR SÜRECE GİRİYORUZ' 

Hürriyet Gazetesi'nin AKP'ye en yakın sesi, Abdülkadir Selvi, gelişmenin sürpriz olarak karşılanmaması gerektiğini söyledi.

Yarın ki MGK ve Bakanlar Kurlu toplantısının ardından hiçbir şeyin olağanüstü olarak görülmemesi gereken bir sürece girileceğine belirten Selvi, "Artık ikinci aşamaya gelindi. Yarın MGK'nın toplanması, Bakanlar Kurulu'nun toplanması ve Meclis'te tezkerenin kabul edilmesiyle birlikte Türkiye ikinci aşamaya geçmiş durumdadır. Barzani'nin bunun çok iyi anlayacağını düşünüyoruz. Barzani gereğini yerine getirecek mi, yoksa Türkiye gibi bir dostu kaybedip Türkiye'yi tehdit olarak karşısında görecek mi, Barzani bunu değerlendirecek" dedi.

MGK TOPLANTISI YARIN

Bağımsız Kürdistan Referandum kararı nedeniyele 25 Eylülde yapılaak MGK toplantısı 22 Eylül Cuma gününe çekilmişti.

Yarın yapılacak Bakanlar Kurulu ve Milli Güvenlik Kurulu toplantılarında, bağımsızlık  referandumunun gerçekleşmesi halinde Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’ne yapılacak ekonomik, siyasi ve askeri yaptırımlar tartışılacak ele alınacak.

Öne Çıkanlar