Sayıştay Başkanı seçimi, AKP'nin yeni yargı paketi: Meclis’te yoğun hafta

Sayıştay Başkanı seçimi, AKP'nin yeni yargı paketi: Meclis’te yoğun hafta
Bu hafta askeri yargı kanununda değişiklik öngören teklifin ele alınacağı Meclis'te, 4'üncü yargı paketi de komisyonda görüşülecek. Ayrıca Sayıştay Başkanı ve RTÜK'ün 3 üyesi seçilecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) yeni haftaya yine yoğun mesaiyle başlıyor. Genel Kurul'da askeri yargı kanununda değişiklik öngören teklif ele alınacak. 4'üncü yargı paketi de Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. Ayrıca Sayıştay Başkanı ve RTÜK'ün 3 üyesi seçilecek.

Genel Kurul’un gündeminde olan askeri yargı kanununda değişiklik yapan kanun teklifine göre askeri suçlara ilişkin yargılamaları yapacak uzman mahkemeler belirleniyor. Askeri suçların soruşturması ve kovuşturmasında uygulanacak istisnai hükümler de yeniden düzenleniyor.

Teklife göre, askeri suçlardan dolayı soruşturma izni verecek makamlar askerlerin görevlerine göre tayin edilecek. Hizmetin niteliğine göre, dava belgeleri en yakın amire iletilecek.

4. YARGI PAKETİ DE MECLİS GÜNDEMİNDE

Meclis komisyonlarında da önemli düzenlemeler ele alınacak. AKP’nin 4'üncü yargı paketi Adalet Komisyonu'nda görüşülecek. Düzenlemeye göre boşanmış eşe karşı işlenen suçlar, eşe karşı işlenmiş gibi ağır cezaya çarptırılacak.

Tutuklamalarda somut delil şartı aranacak. Adli kontrol iki yılla sınırlandırılacak ve 4 ayda bir gözden geçirilecek. Mağduriyetlerin önüne geçmek için adliyelerde 7 gün 24 saat boyunca ifade alınabilecek.

SAYIŞTAY BAŞKANI VE RTÜK’ÜN 3 ÜYESİ SEÇİLECEK

Genel Kurul'da ayrıca, Sayıştay Başkanı seçimi ve RTÜK'ün boş bulunan 3 üyeliği için de seçim yapılacak.

Öne Çıkanlar