Bakan yardımcısına verilen özel yetkileri ve para akıtılmasını soran milletvekiline dava açıldı

Bakan yardımcısına verilen özel yetkileri ve para akıtılmasını soran milletvekiline dava açıldı
Bakan Yardımcısı Işıkgece, özel yetkilerle donatılması ve hesabına para aktarılmasına ilişkin soru önergesi veren CHP'li Barut'a dava açtı. Barut: "İddiaları BTK ve DDK soruşturuyor."

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut’a, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Ayşe Ayşin Işıkgece hakkındaki iddiaların araştırılması istemiyle Meclis Başkanlığı’na sunduğu soru önergesi nedeniyle dava açıldı. Önergesinin yanıtlanmadığını da belirterek davaya tepki gösteren Barut, "Anayasal güvence altında, TBMM’de yasama faaliyetleri yürütüp denetim yetkisini kullanırken soru önergemize yanıt vermeyip bir milletvekili hakkında dava açılması en hafif tabiriyle skandaldır" dedi.

ÖNERGEDE, BAKAN YARDIMCISININ ‘ÖZEL YETKİLERLE DONATILDIĞI’ VE PARA AKITILDIĞI BELİRTİLMİŞTİ

Cumhuriyet’in haberine göre Barut, 11 Ekim 2021’de TBMM Başkanlığı’na Işıkgece hakkında soru önergesi verdi. Barut, önergesinde Işıkgece’nin "özel yetkilerle donatıldığını" belirterek Işıkgece’nin eşinin hesabına "ihale ve ithalat izniyle ilgili 150 bin dolar yatırdığını" aktardı. Barut, "Bakanlıktan hayvan ithalatı için izin işlemleri zorlaştırılan ve iktidar partisine mensup bir milletvekilinin tavassutuna rağmen çözülemeyen işlemler için ilgili şirketin Ayşe Ayşin Işıkgece’nin eşinin hesabına para aktarmak suretiyle ithalat iznini aldığı yönündeki iddialar gerçek midir?" sorularını yöneltti. Işıkgece ise "iftira atıldığı" iddiasıyla İstanbul 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne tazminat davası açtı.

‘İDDİALAR CİDDİYE ALINDIĞI İÇİN SORUŞTURMA AÇILDI’

Kimseye iftira atmak ve hakaret etmek gibi bir kastının bulunmadığının altını çizen Barut, "Gündeme gelen iddialar ciddiye alınmış olacak ki hem Bakanlık Teftiş Kurulu hem de Devlet Denetleme Kurumu tarafından ayrı ayrı soruşturma açılmıştır. Tarım Bakanı Bekir Pakdemirli’yi görevini yapmaya, şeffaflığa davet ediyoruz" dedi.

Öne Çıkanlar