Meclis bugün açılıyor

Meclis bugün açılıyor
Meclis, 2,5 aylık tatilin ardından yasama çalışmalarına yeniden başlıyor. Meclis Genel Kurulu, 27. Dönem 5. Yasama Yılı için toplanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yasama yılı açılışı dolayısıyla milletvekillerine hitap edecek.

Meclis'te ilk tören Meclis Atatürk Anıtı'nda yapılacak. Genel Kurul ise saat 14.00'te özel oturumla toplanacak.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, birleşimi açmasının ardından sunuş konuşması yapacak. Erdoğan'ın konuşmasının ardından, Ziya Selçuk'un istifası üzerine Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenen Mahmut Özer de ilk kez Meclis'e gelerek yemin edecek. Anayasa gereği, bakanlar da milletvekilleri gibi Meclis'in ilk birleşiminde yemin etmesi gerekiyor.

Genel Kurul, daha sonra başka herhangi bir gündemi ele almadan çalışmalarını tamamlayacak.

Öte yandan Meclis'in yasama yılı açılış programında, koronavirüs salgınıyla mücadele önlemleri kapsamında bu yıl resepsiyon verilmeyecek.

PARTİ GRUP TOPLANTILARI BAŞLIYOR

TBMM'de 5 Ekim Salı de günü, siyasi partilerin grup toplantıları gerçekleştirilecek.

Aynı gün Genel Kurulda Depreme Karşı Alınabilecek Önlemlerin ve Depremlerin Zararlarının En Aza İndirilmesi İçin Alınması Gereken Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu Raporu görüşülecek.

İklim değişikliğiyle mücadeleyi içeren Paris İklim Anlaşması'nın onaylanmasını uygun bulan teklifin 6 Ekim Çarşamba günü Genel Kurulun gündemine gelmesi bekleniyor. İklim değişikliğiyle mücadeleyi içeren Paris İklim Anlaşması da Meclis'in onayına sunulacak ilk uluslararası sözleşmelerden olacak.

Meclis’in ekim ayı içinde ele alacağı diğer gündem maddeleri Kamu Denetleme Kurumu (Ombdusmanlık) ile araştırma komisyonlarının raporları olacak. Bu raporların ardından yasa teklifi görüşmelerine geçilecek. Meclis’in görüşeceği ilk yasa teklifinin vergi kanunda değişiklik öngören düzenleme olması bekleniyor
 

Öne Çıkanlar