Mazlum Kobane Suriye hükümetiyle diyalog şartlarını açıkladı

Mazlum Kobane Suriye hükümetiyle diyalog şartlarını açıkladı
Mazlum Kobane, Suriye hükümetiyle diyaloğun geliştirilebilmesi için öncelikle Suriye'nin Özerk Yönetimi ve Demokratik Suriye Güçleri'ni tanıması gerektiğini söyledi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Kobane, Suriye hükümetiyle diyaloga girilebilmesi için Suriye’nin öncelikle Özerk Yönetim’i ve DSG’ni tanıması gerektiğini söyledi.

DSG Komutanı Mazlum Kobane, Rojava yerel basınına Suriye hükümeti ile diyalog şartlarını açıkladı.

'SURİYE HÜKÜMETİ DİYALOĞA HAZIR DEĞİL'

Rudaw'ın aktarımına göre, Mazlum Kobane, Suriye hükümeti ile aralarında çok sayıda görüşme gerçekleştiğini, Rojava Özerk Yönetimi’nin Suriye yönetimi ile her zaman diyalog kurmaya çalıştığını ancak Suriye hükümetinin diyaloğa hazır olmadığını belirtti.

DSG Başkomutanı ayrıca; Şam'ın Suriye’deki değişimi görmediğini, mevcut durumu kabullenmediğini ve savaşın başladığı 2011 öncesine dönmek istediğini vurguladı.

ABD'nin Suriye hükümeti ile görüşmelerine karşı olmadığını da belirten Kobane, diyalog başlatmak için Suriye hükümetinin Özerk Yönetimi anayasal olarak tanıması ve DSG'nin özel konumunu dikkate alması gerektiğini kaydetti.

Kobane, Suriye ile görüşmelerde Rusya'nın önemli bir rolü olduğunu da söyledi.

Rojava Yönetimi’nin kurulmasının üzerinden 9 yıl geçti. Rojava’nın siyasi başkenti olarak bilinen Kamışlo'da ise Suriye hükümetinin varlığı kısmen korunuyor.

Kamışlo’da bazı bölgeler halen Suriye devlet güçlerinin kontrolünde. Bazı mahalle ve sokaklar ise Suriye Yönetimi ile Özerk Yönetim arasındaki temas hattında bulunuyor.

Öne Çıkanlar