Mazlum Ebdi, İsveç Savunma Bakanı ile görüştü

Mazlum Ebdi, İsveç Savunma Bakanı ile görüştü
Görüşmede güvenlik başta olmak üzere insani konular ve bölgedeki son siyasi gelişmeler değerlendirildi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdi ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eş Başkan Yardımcısı Bedran Çiya Kurd, İsveç Savunma Bakanı Peter Holtqvist ile görüntülü bir görüşme gerçekleştirdi.

ANHA'da yer alan habere göre görüşmede güvenlik başta olmak üzere insani konular ve bölgedeki son siyasi gelişmeler değerlendirildi.

‘SURİYE’DE KALICI ÇÖZÜM SAĞLANMALI’

Toplantıda konuşan Mazlum Ebdi, İsveç’in Suriye krizinin çözümü için kendilerine destek vermeye devam ettiğini belirterek, İsveç’in güvenlik ve askeri konularda verdiği desteğin sürmesini temenni etti. Suriye’de kalıcı çözümün sağlanması gerektiğini kaydeden Ebdi, bölgenin güvenliğinin sağlanması için IŞİD'in’in hücre yapılanmasıyla etkili mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

Hol Kampı’nda gerçekleştirilen İnsani ve Güvenlik Operasyonu’na dikkat çeken Ebdi, kamptaki göçmenlerin ülkelerine dönmelerinin sağlanması için çalışmaların yapılması gerektiğini belirtti.

‘IŞİD TAMAMEN YOK EDİLMELİ’

İsveç Savunma Bakanı Peter Holtqvist de Suriye’de güvenliğin tesis edilmesi için uluslararası koalisyonun çalışmaya devam etmesi gerektiğini söyledi. Holtqvist, güvenli ve onurlu bir yaşamın sağlanması için IŞİD’in tamamen yok edilmesi gerektiğine işaret etti.

‘ULUSLARARASI DESTEĞE İHTİYAÇ VAR’

Bedran Çiya Kurd ise bölgede yaşanan uzun süreli savaşlara dikkat çekerek, Suriye’nin yeniden inşası için uluslararası desteğe ihtiyaç olduğunu belirtti. Coronavirus salgınına dikkat çeken Kurd, bölgenin her alanda desteğe ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

Toplantıda, taraflar arası görüşmelerin sürdürülmesi gerektiği vurgulandı. (MEZOPOTAMYA AJANSI)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar