Mazlum Ebdi: Efrîn'i ve diğer bölgeleri özgürleştireceğiz

Mazlum Ebdi: Efrîn'i ve diğer bölgeleri özgürleştireceğiz
DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Efrîn ve diğer bölgeleri özgürleştireceklerini, 'Türk devletinin planlarını boşa çıkarmak için diplomatik, siyasi ve askeri alanlarda çalışacağız' dedi.

Suriye Demokratik Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Ebdi, Kuzey ve Doğu Suriye’deki Şehba Kantonu’nun Fafîn ilçesinde düzenlenen Uluslararası Diyalog Çalıştayı’na Zoom bağlantısıyla katılarak gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

MA’nın haberine göre Türkiye’nin Suriye ile Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük yürüttüğü siyasete değinen Mazlum Ebdi, "Türk devleti, Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarıyla sadece ‘terörist gruplar’ olarak adlandırdığı QSD’yi yok etmeyi değil aynı zamanda diğer bölgeleri de işgal etmek, demografik yapısını değiştirmek, halkların tarihi yok etmek ve halkları katletmeyi amaçlıyor" dedi. Suriye halkının, Türkiye’ye karşı sert tavır alması gerektiğini kaydeden Mazlum Ebdi, "Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’nin işgal altındaki bölgelerinde yaptığı uygulamalar meşru ve hukuki değil. Bu ihlaller tecavüz, baskı ve savaş suçu boyutuna ulaşıyor. Bunlar meşrulaştırılmamalı. Suriye halkı bütün bileşenleri ve azınlıklarıyla bu suçlara sessiz kalmamalı" değerlendirmesini yaptı.

"İŞGAL PLANINI BOŞA ÇIKARACAĞIZ"

Rusya ve ABD’ye çağrı yapan Ebdi, Rusya ve ABD’nin aktif rol oynaması ve Türkiye’nin işgal siyasetine karşı net tavır sergilemesi gerektiğine dikkat çekti. DSG’nin Türkiye işgaline karşı durduğunu vurgulayan Ebdi, şöyle devam etti: "Her zaman bu siyasetlere karşı duracağız. İşgal planlarını boşa çıkaracağız. Türk devleti Suriye’ye müdahale ettiğinden bu yana planlarını sonuçlandırmak istiyor. Fakat halkımızın işgalcilere karşı direnişi, Türk devletini mutlu etmeyen sonuçları beraberinde getirdi. Türk devletinin planlarını boşa çıkarmak için diplomatik, siyasi ve askeri alanlarda çalışacağız."

"EFRIN'İN İŞGALİ ULUSLARARASI BİR KOMPLOYDU"

Efrîn halkının 4 yıldır işgal planlarına karşı direndiğini belirten Ebdi, "Direnişimizi devam ettirmeli ve büyütmeliyiz. Efrîn’in işgali uluslararası bir komploydu. İşgal altındaki bölge sakinleriyle Efrîn ve diğer bölgeleri özgürleştireceğiz. Efrîn’in özgürleştirmesinin gecikmesinde bazı nedenler var ve bunları aşmaya çalışacağız. Efrîn’in özgürleştirilmesi için ciddi çalışmalar gerekli" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar