Mazlum Abdi: Tarih yazacağız

Mazlum Abdi: Tarih yazacağız
QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, Suriye Kürt Ulusal Konseyi ile yürütülen diyaloğun ilk aşamasının başarılı şekilde sonladığını ve ikinci aşamaya geçtiklerini duyurdu.

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Rojava’daki Kürtler arasında yürütülen diyaloğa ilişkin açıklama yaptı.

Rûdaw'ın aktardığına göre, Mazlum Abdi, Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile yürütülen diyaloğun ilk aşamasının başarılı şekilde sonladığını ve ikinci aşamaya geçtiklerini duyurdu.

Twitter hesabından sürdürülen görüşmelere ilişkin Kürtçe bir mesaj paylaşan Abdi, "Kürtler arasında başlanan diyalog sürecinin ilk aşaması başarılı oldu. Diyaloğun ikinci aşamasına geçtik. Siyasi taraflardan beklentimiz halkın çıkarlarını ve geleceğini esas almalarıdır. Biz birlikte başarıp tarih yazacağız." ifadelerini kullandı.

Rojava’daki Kürt partileri ulusal birlik ve Suriye'de çatışan tarafların anayasa taslak çalışmaları için Cenevre sürecine katılma konularında ABD’nin de teşviği ile görüşmelere başlamıştı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar