Mazlum Abdi, İstanbul ve Soçi anlaşmalarının garantörlerini göreve çağırdı

Mazlum Abdi, İstanbul ve Soçi anlaşmalarının garantörlerini göreve çağırdı
'Bu haftanın başlarında Türkiye, 17 ve 22 Ekim ateşkes anlaşmalarını alenen ihlal etti ve Eyn İsa’da bir sürücünün ölümüne ve bir yolcunun da yaralanmasına neden oldu.'

Suriye Demokratik Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, "İstanbul ve Soçi anlaşmalarının garantörlerini görevlerini yerine getirmeye ve Türk saldırılarını durdurmaya çağırıyoruz" dedi.

Resmi Twitter hesabından paylaşımlarda bulunan Kobani, 17 ve 22 Ekim anlaşmalarına rağmen Türkiye’nin devam eden saldırılarına dikkat çekti.

Mazlum Abdi şunları söyledi: "Bu haftanın başlarında Türkiye, 17 ve 22 Ekim ateşkes anlaşmalarını alenen ihlal etti ve Eyn İsa’da bir sürücünün ölümüne ve bir yolcunun da yaralanmasına neden oldu. Türk saldırısı rutin görevleri yerine getiren savunma komitesinden bir yetkiliyi hedef aldı. İstanbul ve Soçi anlaşmalarının garantörlerini görevlerini yerine getirmeye ve Türk ihlallerini durduracak bir mekanizma bulmaya, bölge sakinlerini ve idari çalışanları kasıtlı ve sürekli süren bu saldırılardan korumaya çağırıyoruz." (Kaynak: Nupel)

Öne Çıkanlar