Mazlum Abdi'den 'ulusal birlik görüşmelerine devam edilmeli' çağrısı

Mazlum Abdi'den 'ulusal birlik görüşmelerine devam edilmeli' çağrısı
QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, PYNK ve ENKS arasında ABD’nin de aracılığıyla devam eden görüşmelerin önemli olduğunun altını çizdi.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Kürt Ulusal Birliği Partileri (PYNK) ile ENKS arasında devam eden ve bir süredir durma noktasına gelen ulusal birlik çalışmaları görüşmelerine devam edilmesi çağrısında bulundu.

QSD Genel Komutanı Mazlum Abdi, ANHA'ya yaptığı açıklamada, tarafları diyalog masasına davet etti. PYNK ve ENKS arasında ABD’nin de aracılığıyla devam eden görüşmelerin önemli olduğunun altını çizen Abdi, "Bu konudaki tutumumuz nettir. Kürt halkının ulusal birliği stratejik hedeflerimiz arasında bulunuyor. Bu hedef halkımızın geleceğini etkileyen son derece önemli bir konudur" dedi.  

DUHOK ANLAŞMASINI İŞARET ETTİ

ENKS ve PYNK arasında yaşanan sorunların çözümü için Duhok Anlaşması'na işaret eden Abdi, "Tarafların birbirini suçlayan açıklamaları olumsuz bir atmosfer yarattı. Özellikle sorun edilen peşmergelerin askeri konumu daha önce de belirtildiği gibi Duhok Anlaşması çerçevesinde çözülebilir" ifadelerini kullandı.

'TARTIŞARAK ÇÖZMEYE DAVET EDİYORUZ'

Her iki tarafa diyalog masasına geri dönme çağrısında bulunan Abdi, "Kürt halkı başta olmak üzere Suriye’de yaşayan tüm halkların aydınlık bir geleceğe kavuşturulması için ulusal çıkarların dar parti çıkarlarının üstünde tutulması gerekiyor. Bu temelde PYNK ve ENKS’li kardeşlerimizi sorumlu bir ruhla hareket etmeye ve diyalog masasına yeniden oturarak anlaşamadığı konuları tartışarak çözmeye davet ediyoruz" dedi.

"Daha önce de belirttiğimiz gibi Kürt halkının ulusal birlik görüşmeleri Suriye’de krizin çözümü için halklar arasında sürdürülen diyaloğun bir parçasıdır. Bu ikisi birbirinden ayrı tutulamaz" diyen Abdi, "Tüm enerjimizle bu zorlu süreci aşmak için çalışmaya devam edeceğiz. Suriye halkının 10 yıldan uzun süredir yaşadığı acıların son bulması ve güzel bir geleceğin inşası için bunu yapmalıyız" şeklinde konuştu. (MA)

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar