Maske uyarısı yapan doktor darp edildi

Maske uyarısı yapan doktor darp edildi
Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi acil servisinde, hasta ve yakınlarına maske uyarısı yapan doktor şiddete maruz kaldı.

İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi acil servisinde hasta ve yakınlarına maske takma uyarısı yapan doktorun darp edildiğini duyurdu. Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "10 Ekim günü Bornova Türkan Özilhan Devlet Hastanesi acil servisinde getirilen hastaya müdahale eden meslektaşımız, hastaya maske takma uyarısı yapmıştır. Maske takma uyarısına hastanın yanında bulunan kişi huzursuzluk çıkarmış, meslektaşımıza bıçakla saldırıya yeltenmiş, güvenlik görevlilerinin araya girmesi ile saldırı son anda önlenmiştir. Bu kişiler ayrıca ağır küfürler etmiştir" denildi.

'SAĞLIK BAKANI SORUMLUDUR'

Pandemi döneminde de sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin devam ettiği belirtilen açıklamada, Oda Başkanı Dr. Lütfi Çamlı ve Genel Sekreter Dr. Nuri Seha Yüksel’in saldırıya uğrayan sağlık çalışanı ile görüştüğü aktarıldı. Saldırının takipçisi olacakları ifade edilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Odamız saldırganlara gerekli yaptırımların uygulanması için her türlü girişimde bulunacaktır. Pandemi sürecinde özveri ile sağlık hizmeti veren sağlık çalışanlarının can güvenliği korunmalıdır. İşveren olarak Sağlık Bakanlığı, çalışanlarının güvenliğinden sorumludur. Sadece saldırgan değil şiddetin önlenmesi için gerekli tedbirleri almayan tüm yöneticiler için de hukuki süreç işletilmelidir."

Öne Çıkanlar