İYİ Partili Poyraz: 'İttifak' tanımı seçim sürecinde kullanılır

İYİ Partili Poyraz: 'İttifak' tanımı seçim sürecinde kullanılır
‘CHP ile ittifakta değiliz’ sözleri tartışma yaratan İYİ Partili Poyraz sözlerine açıklık getirirken, CHP’den ise ‘Demokrasi için birlikteyiz, onun için de ittifaktayız’ açıklaması geldi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, katıldığı bir televizyon programında söylediği "CHP ile şu anda ittifakta değiliz" sözlerinin tartışma yaratması üzerine yeni bir açıklama yaptı. Poyraz, yaptığı açıklamanın sadece bir tanım konusu olduğunu ve bunu da katıldığı televizyon yayınında açıkladığını belirterek "İttifak süreci seçim başladığında açıklanır. Bu sadece yasal bir tanım meselesi. Seçim dışı süreçteki birlikteliğimize ‘iş birliği’ denir. Biz zaten iş birliği halindeyiz ama ittifak tanımı seçim süreci geldiğinde kullanılır" dedi.

Cumhuriyet’e konuşan Poyraz, Altılı Masa’nın güçlendirilmiş parlamenter sistemi yaşama geçirmek için iş birliği içinde olduğunu belirtti.

CHP KURMAYLARI: DEMOKRASİ İÇİN İTTİFAK HALİNDEYİZ

CHP kurmayları da Altılı Masa’da bir ayrılık olmadığının altını çizdi.

"Biz her zaman ‘Millet İttifakı’nın adayı 13. cumhurbaşkanı olacak’ vurgusu yapıyoruz" diyen partililer, "Millet İttifakı’nın temeli İYİ Parti ve CHP’den oluşuyor. Biz bir demokrasi mücadelesi için birlikteyiz, onun için de ittifak halindeyiz. Yasal ittifak süreci seçim başladığında başlamış oluyor. Seçim takvimi belli olduğunda da bu açıklanmış olur. Ama biz 6 parti zaten şu anda ciddi bir iş birliği halindeyiz" değerlendirmesini yaptı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar