Marmaris'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Marmaris'te çıkan orman yangını kontrol altına alındı
Muğla’nın Marmaris ilçesinde sarp arazide çıkan orman yangını, helikopterler ve uçakların müdahalesi ile büyümeden önlendi. Soğutma çalışmaları devam ediyor.

Muğla’nın Marmaris ilçesinde saat 18.00 sıralarında Sarıana Mahallesi'nde Marmaris Otogar mevkiinin üst kesimindeki sarp arazideki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Yangını helikopterler ve uçakların müdahalesi ile kontrol atlına alındı.

2 UÇAK, 4 HELİKOPTER İLE MÜDAHALE EDİLDİ

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 18.00 sıralarında Sarıalan Kov mevkii Marmaris Otogarı'nın üst kesimindeki sarp ormanlık alanda yangın çıktı. Yangın ihbarı üzerine bölgeye Muğla Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri sevk edildi. Olay yerine gelen hava araçları alevlere müdahale etti. Ayrıca orman yangınına 8 dakika içerisinde ilk müdahalenin gerçekleştirildiğini açıklayan Orman Genel Müdürlüğü, ekiplerin yangına 2 uçak, 4 helikopter, 8 arazöz ile müdahale ettiğini aktardı. Yoğun çalışmalar ile alevlerin büyümesi engellendi.

Yangın ekiplerin hızlı müdahalesi ve yoğun gayreti sonucu yangın kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının yapıldığı yangında gece boyunca gece görüş özelliğine sahip iki helikopterin de görev yapacağı öğrenildi.

Yangının çıkış nedeninin belirlenebilmesi için çalışma başlatıldı

Öne Çıkanlar