Mardin’de HDP'ye 'merdivenler kamu malı' engellemesi

Mardin’de HDP'ye 'merdivenler kamu malı' engellemesi
Yaşamını yitiren askerleri ve merdivenlerin kamu alanı olmasını gerekçe gösteren polis, basın açıklamasını engelledi.

HDP Mardin İl Örgütü'nün operasyonlara tepki göstermek için yapacağı basın açıklaması polis engeliyle karşılaştı. 

HDP Mardin İl Örgütü, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Kobane eylemlerini gerekçe göstererek başlattığı operasyona tepki gösterdi. Konuya dair il binası önünde açıklama yapmak isteyen HDP’lilere polis izin vermedi.

GEREKÇE: MERDİVENLER KAMU ALANI

Merdivenlerin "kamu alanı" olmasını ve "yaşamını yitiren askerleri" ileri sürerek basın açıklamasına izin vermeyen polis, parti binasını abluka altına aldı. Parti binasının kapısına çevik kuvvet polisleri yerleştirildi. HDP yöneticileri ile polis amirleri arasında tartışma yaşandı. Tartışmanın ardından HDP’liler parti kapısı önünde açıklama ve oturma eylemi yaptı. 


 
HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, yaptığı açıklamada "Biz bu operasyonların neden yapıldığını çok iyi biliyoruz. 6 yıl önce bulamadıkları delilleri şimdi halkı korkutmak için bulmaya çalışıyorlar. O zaman da HDP diz çökmedi şimdi de diz çökmeyecek. Biz var olduğumuz sürece bu baskılara karşı direneceğiz. Bizi korkutmak isteyenler Apê Musa'ya Mehmet Sincar'lara tarihimize baksın. Onlar korkmadı, biz de korkmuyoruz" dedi. (MA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar